Constantin Grandea, in vârsta de 60 de ani, este cunoscut de oamenii din comuna ca orbul din Orbeni. Barbatul si-a pierdut vederea in urma cu mai bine de treizeci de ani in urma unui accident in mina, acolo unde lucra, si de atunci traieste in intuneric.

In urma cu douazeci de ani s-a mutat cu toata familia in localitatea sotiei, comuna Orbeni si locuieste pe o ulita ingusta, inghitita de namol atunci când ploua, alaturi de alte câteva familii.

Pare zona preferata de hoti, pentru ca in ultimii ani numai gospodaria lui Constantin a fost “calcata” de infractori de mai multe ori, insa nici vecinii nu au scapat. Ultima data i-au spart lacatul de la o anexa si i-au furat mai multe bidoane cu vin. A facut plângere la Politie, insa oamenii spun ca s-au saturat sa tot munceasca pentru bunastarea celor care nu misca un deget, dar au de toate.

„Inca de când ne-am mutat aici am avut probleme. Am venit cu vaci, cu albine. Au intrat atunci si pentru ca nu stiau ce sa ia mi-au rasturnat stupii si mi-au omorât 60 de familii de albine. Pâna acum au intrat de sase-sapte ori. Am dus pe unii la politie, m-am judecat cu ei, dar n-am mai recuperat nimic. In alte dosare au dat NUP, in altele prejudiciul era mic. Acum au intrat din nou”, povesteste proprietarul. Politistii spun ca au inregistrat plângerea si fac cercetari pentru depistarea autorilor.

Nici vecinii n-au scapat

Omul nu considera ca a devenit tinta hotilor doar pentru ca este nevazator ci si pentru ca din gospodaria lui au ce fura. Cel mai mare prejudiciu l-a avut când intr-o singura noapte i-au furat porcul, gata afumat, fasolea din pod, tuica si nucile, iar alta data i-au furat hamurile de la cai. De hoti n-au scapat nici vecinii.

„Am avut si noi probleme. Au venit si mi-au luat ratele, gainile. Mi-au lasat doar câteva. Nu stiu cine a furat, dar nici nu am banuit”, spunea si tanti Maria. O alta batrâna a ramas fara un bax de ulei, doi saci de fasole, drujba si un cocos, iar in alta seara i-a furat un purcel. “Am facut plângere la Politie, dar nu s-au prins hotii.

Noi eram in bucatarie si ei au intrat si au furat din magazie. Ne este teama, dar ce sa facem?”, se intreba femeia de 78 de ani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dar POLITIA ce face?Nu numai cea comunala.Stiu lozinca cica trebuie sa-ti pazesti proprietatea conform legii.Venim ,constatam eventual facem un dosar si apoi ramanem cu paguba,O parte din cei abilitati sa prinda hotii sunt in gasca cu ei si se plang de salariile mici si de conditiile de lucru.Uitati-va dimineata la POLITIE din ce masini coboara sau cei ce nu se afiseaza cu ele la servici cu ce circula prin oras sau cu ce tipi dubiosi umbla .DREPTURILE OMULUI?

LĂSAȚI UN MESAJ