După orele amiezii de duminică 10 noiembrie puține lucruri din municipiul Onești dădeau de înțeles că are loc primul tur al alegerilor prezidențiale pentru desemnarea președintelui României. Astfel, orașul părea cuprins de forfota unei zile obișnuite, cu același trafic (și cu îndelunga așteptare) de la podul de peste râul Trotuș, aflat de mai multe luni în lucrări de reabilitare și modernizare.

În partea de jos a Oneștiului, unde s-au aflat nu mai puțin de opt secții de votare, au început ca să sosească în ritm constant mai mulți oameni la vot după ora 15. Cu toate acestea procentul în care oneștenii și-au exprimat opțiunea votului abia depășea 25 la sută, un procent de 27,6 la sută înregistrându-se la secțiile amplasate la Școala Gimnazială ”George Călinescu” (ea fiind amplasată în mijlocul unui cartier de blocuri – Calea Mărășești).

Aici în pofida opiniei ”încetățenite” că primii la vot sunt pensionariii, mai mulți tineri au fost cei care au votat la ora 7.00 la deschiderea secțiilor de votare! La una din secțiile de votare amenajate în Sala de Sport a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” a fost remarcat faptul că la ora 15 votase aici 357 cetățeni din totalul de 1362 înscriși în listele permanente. Este de evidențiat că aici și-au exprimat votul alegători care locuiesc la peste 2 kilometri distanță (de pe căile Slănicului și Bacăului), de secția de votare. Atât la secțiile de votare de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” cât și de la Școala Gimnazială ”George Călinescu” au fost înregistrate în jur de câte 30 voturi pe listele suplimentare.

În nota obișnuită a desfășurării alegerilor la Onești, la secțiile amenajate în cadrul Liceului Tehnologic ”Petru Poni”, un număr mai mare de alegători s-au înregistrat duminică după săvârșirea slujbei religioase. De asemenea, aici au fost oneșteni – cu vârsta în jur de 50 ani – care au așteptat în zorii dimineții deschiderea secției de votare. Menționăm că în municipiul Onești nu au fost înregistrate nereguli la exprimarea votului în primul tur al alegerilor prezidențiale.


PUBLICITATE