In urma articolului despre copilul care vinde lapte in centrul orasului, publicat acum câteva zile in “Desteptarea”, mai multi cititori au fost sensibilizati de povestea acestuia si nu au stat cu mâinile in sân.

O doamna din Moinesti, care a preferat sa nu-si decline identitatea, ne-a trimis la redactie un pachet cu penare utilate si caiete pentru cei doi frati din Bijghir, spunând doar ca si ea este mama si stie ce inseamna sa-ti trimiti copilul la scoala.

Cei de la hypermarket Cora au citit si ei povestea copiilor de la Bijghir si nu au putut sta deoparte, mai ales ca ei de fiecare data sprijina copiii sa mearga la scoala. Pe lânga cele doua ghiozdane complet utilate, cei de la Cora au trimis familiei copiilor de la Bijghir si alte produse cum ar fi: ulei, zahar, orez, pâine, brânzeturi, produse din carne, dulciuri pentru copii, etc.

Noi, cei din redactia “Desteptarea”, am facut o colecta comuna si am intregit acest gest de omenie facut de cititorii nostri.

PUBLICITATE

Astfel, joi dimineata am luat drumul Bijghirului, ducând cu noi o raza de speranta. Când am ajuns la scoala din sat, am intrebat pe un profesor de la cancelarie de cei doi si i-a adus imediat pe Andreea si Andrei.

Când m-a vazut si-a amintit ca i-am pus intrebari in centrul orasului si a inceput sa râda, desi nu stia de ce am venit la el. I-am scos din scoala sa-i ducem acasa cu surprizele de la cei care s-au gândit la ei.

Pe drum, se intorcea de la oras mama celor doi, care a fost sa mai vânda niste lapte. Vânzarea nu a mers prea bine, dar din cei câtiva bani facuti le-a cumparat celor mici doua banane, câteva prajiturele si niste suc.

Ana Beres, mama copiilor, n-a inteles prea bine ce se intâmpla, dar odata ajunsa acasa si când am inceput sa descarcam din portbagaj, au napadit-o lacrimile.

Andrei si Andreea, surprinzator, s-au aratat mai interesati de ghiozdane, de penare si caiete decât de dulciuri.

17.09 La Bijghir, acasa la Andrei Celestin

Dealtfel, Ana Beres nu a uitat sa-i laude: „Sunt copii buni. Anul trecut, Andreuta a luat premiul III, iar Andrei, mentiune. Se tin de carte si eu fac tot ce pot sa le ofer ce le trebuie”.

Nu le este usor, dar nu cer de la nimeni nimic. Muncesc si se descurca cu ce au. Gemenii s-au intors la scoala, iar mama lor ne-a spus povestea ei, poveste demna de scenariu de telenovela.

„Sunt divortata din 2008, iar fostul sot s-a spânzurat. Tatal meu a omorât-o pe maica-mea. Am ramas singura cu trei copiii, ca-l mai am si pe Maximilian, mai mare cu un an decât gemenii. E greu, dar nu pot sa fur sau sa cersesc. Muncesc si ne descurcam cu ce avem. Copiii sunt foarte buni, invata si ma si ajuta la toate treburile din gospodarie”, a povestit Ana Beres.

Si „scenariul” a continuat cu problemele pe care le intâmpina, de la apa din fântâna care e salcie si nu-si permite sa remedieze problema, pâna la tatal Anei plecat la stâna si care atunci când vine acasa face numai scandal.

Mama gemenilor Andrei Celestin si Andreea Celestina a tinut sa le multumeasca celor care s-au gândit la ei si le-a urat ca Dumnezeu sa le dea sanatate. Când am iesit din curtea casei, gemenii se intorceau de la scoala.

Ne-au zâmbit si ne-au multumit dupa care si-au facut de treaba. Iar noi ne-am vazut de drum cu sentimentul ca daca am vrea, orice problema ar avea rezolvare, pentru ca treburile se rezolva cu oameni intre oameni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. uffff mi se rupe sufletul,ai mei părinți sunt din Bijghir,dar eu din fericire am crescut in alta parte…Si o spun din fericire pentru ca in acel sat sunt mai multe cazuri nefericite de cat fericite,violuri,crime,furturi,sinucideri etc dar nimeni nu face ceva sa pună lucrurile cat de cat la punc,femei disperate care isi omoară soții ca nu mai rezista băile si umilințele,sunt femei care cu ignoranta crescute ca exista o lege câte ii pedepsesc pe criminalii din viata lor ca asa ii putem numi pe bărbații care isi bat,biciuiesc,umilesc ect nevestele si la rândul lor copiii.Daca nu doar acei doi copiii din bijghir sau vedea,sa fie toti ajutați-i cei care trăiesc in ignoranta…

    • Mar. . . . , ce a fost a fost. Peste tot sunt oameni saraci,ignoranta celor din jur i-a adus la saracie. Daca fiecare am ajuta cate un nevoias, am schimba realitatea .

LĂSAȚI UN MESAJ