Compania Agricola Bacău, unul dintre cei mai importanți producători de carne de pasăre din România, a lansat pe piața locală sortimentul „Cocoșel de Pădure” – primul pui tip coquelet proaspăt românesc. Noul produs a fost creat special pentru consumatorii avizați care doresc să savureze alături de gustul deosebit și prospețimea unui pui special.

Experiența de lider în piața puiului cu creștere lentă din România (aproximativ 80% din acest segment) determină Agricola să vină în întâmpinarea consumatorilor cu acest nou sortiment, Cocoșel de Pădure (coquelet în limba franceză înseamnă cocoșel; ) este un pui cu creștere lentă, este îngrijit cu atenție în adăposturi mici, hrănit cu cereale, între care 70% porumb, și crescut timp de 30 de zile.

Agricola își propune să dezvolte această nișă de piață cu o producție de 600.000 de pui pe an, respectiv cu vânzări în primul an de 350 de tone.

Cocoșelul de Pădure se distinge ușor la raft: are în jur de 550 de grame, o culoare gălbuie, similară puiului cu creștere lentă și o etichetă inspirată. Iar prețul la raft este puțin peste 31 de lei. Este listat momentan în rețeaua Metro (refrigerat și congelat), iar in Cora, Auchan, Carrefour și Kaufland este listat doar în stare refrigerată.

Din anul 1992, Agricola oferă clienților produsele tradiționale, dar a și lansat constant noi oferte cu beneficii practice, precum Puiul Familist, Puiul Antistres, Puiul Fericit, Salamurile de Sibiu – Ediții de Colecție, Salamul Levant, produsele ready-meals fără E-uri, Ouăle Ochioase si Ouăle Inimoase etc.

Din 1992 compania a făcut investiții de 140 de milioane de euro. Acum are contribuții la bugetele publice de 13.500 euro/an și la dezvoltarea comunității de 1.600.000 lei/ an. În 2018 compania are 2.970 de salariați (locuri de munca direct create), dar sprijină indirect alte 23.700 de locuri de muncă.

Două dintre realizările importante ale ultimilor ani au fost înscrierea Salamului de Sibiu la nivel european ca produs cu Indicație Geografică Protejată și atribuirea calității de Furnizor al Casei Regale a României pentru Puiul Fericit și Salamul de Sibiu Agricola.

„Cocoșelul de Pădure este răspunsul nostru către consumatorii avizați care își doresc un pic de răsfăț, de calitate, de gust și de prospețime românești. Creștem acest pui la Brad, în fermele noastre din inima pădurii, în amplasamente cu dimensiuni adecvate pentru efective cu densități mici.”
Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola

Alte articole