Bacauanii au cinstit memoria soldatilor cazuti in Primul Razboi Mondial/ Foto: Ramona Ionescu

Moment de reculegere si adânca pretuirela Cimitirul Eroilor din Bacau, inchinat soldatilor care au cazut pe frontal de lupta in Primul Razboi Mondial.

Pe 26 august 2016 se implinesc 100 de ani de la prima conflagratie mondiala, iar cu acest prilej, in plan local si la nivel national, au fost organizate ceremonii militare si religioase.

In plan local, Garnizoana Bacau si primarii oraselor Bacau, Buhusi, Comanesti si Târgu Ocna au organizat activitati dedicate implinirii a 100 de ani de la Primul Razboi Mondial.

In Bacau, manifestarile au debutat incepând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din strada Constantei. Veterani de razboi, militari din Garnizoana Bacau, reprezentanti ai autoritatilor locale si intreaga asistenta au tinut un moment de reculegere in memoria celor care au cazut pe frontul de lupta.

Dupa acest moment semnalat prin trompet, oficialitatile cu functii si demnitati in stat au rostit numele eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

[wonderplugin_gallery id=”662″]

Ceremoniile religioase tinute de preoti au fost urmate de aprinderea candelelor si depuneri de flori la monumentul din Cimitirul Eroilor si la capatâiul celor ce dorm somnul de veci.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ