A fost agitatie mare astazi in comuna Motoseni. Presedintele României, Klaus Iohannis, a participat la festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a, promotia 2015-2016, de la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Nechita” din localitate, iar pentru elevi si profesori, emotiile au fost mari.

Aceasta scoala a fost inclusa in proiectul pilot „Incluziune sociala prin servicii integrate la nivel comunitar”, derulat de UNICEF, care isi propune sa integreze serviciile de sanatate, educatie si protectie sociala pentru sprijinirea copiilor din comunitati si familii dezavantajate, iar dupa un an rezultatele sunt remarcabile.

vizita iohannis (49)

Seful statului a ajuns in comuna Motoseni la ora 11.30, asa cum a fost stabilit, a fost intâmpinat de directorul unitatii de invatamânt, dupa care a vizitat scoala. La ora 12.00 a inceput festivitatea de absolvire si premiere a elevilor de clasa a VIII-a, cu rezultate bune la invatatura, insa inainte de inmânarea diplomelor si strigarea catalogului pentru ultima data, presedintele Iohannis a tinut sa-i felicite pe dascali si elevi.

big_scoala_gimnaziala_gheorghe_nechita_-_motoseni_bacau_-_17_iunie_2016_-_12

„Este o bucurie pentru mine sa fim astazi împreuna la Scoala Gimnaziala «Gheorghe Nechita» din Motoseni, o scoala aparte din mediul rural. Ceea ce va recomanda nu sunt dotarile deosebite, salile de sport sau laboratoarele impresionante, nu sunt nici investitiile importante în infrastructura scolara. Cadrele didactice însa fac ca scoala gimnaziala din Motoseni sa fie un exemplu remarcabil. Prin dedicarea lor au atras si mentinut în scoala din ce în ce mai multi copii, ajutându-i sa-si dezvolte potentialul individual, sa devina cetateni implicati si activi.

vizita iohannis (66)

Alaturi de echipa UNICEF, implementati proiectul «Incluziune sociala prin servicii integrate la nivel comunitar», un demers care si-a demonstrat eficacitatea prin colaborarea între autoritatile care pot ajuta copiii sa ramâna în scoala si parintii care au înteles importanta educatiei scolare. Este un model care merita extins la nivel national”, a spus presedintele Iohannis.

vizita iohannis (22)

La aceasta unitate rata de abandon scolar a fost zero, un lucru rar intâlnit in institutiile de invatamânt din mediul rural si mai ales din zone sarace. Un numar de 37 de elevi, din patru scoli ale comunei Motoseni, cu invatamânt simultan, au absolvit clasa a VIII-a. Cei mai buni au luat si premii, insa toti au dat mâna cu presedintele Klaus Iohannis, care i-a felicitat si i-a incurajat sa creada in sansa lor.

vizita iohannis (46)

La evenimentul de astazi au mai participat si Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in România, Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, dar si câtiva sateni, care si-au lasat treaba in gospodarie si au venit la scoala, curiosi sa-l vada pe presedinte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. La Scoala de la Başca, Nr 2 Dragomir, Comuna Berzunți, şcoala implicata in ldoiectul UNICEF, din 75 de elevi inscrisi doar 37 au promovat! Nu mai vorbiti de succese ale UNICEF! Sunt doar bani mancati de directori. Poate la Motoseni s a implicat si Primaria, dar la Berzunti se asteapta doar bani. S a mai facut sala de sport? Cea pt care a venit Buzdugan si Mitoseru? Nu!!! Nu s au impacat la impartit banii peimarul si antrenorul

  2. Gestul dlui Presedinte este meritoriu,cum este si munca cadrelor didactice din aceasta comuna si implicarea primarului si a primariei in activitatea scolii, lucru pe care multi edili o evita. Frumos si felicitari….

  3. Mare STIRE ,dupa atatea locuri teribil de exotice a hotatat sa viziteze o comuna care nu s-a remarcat prin nimic in sistemul de educatie din acest judet .V-AM VOTAT SI ACUM I-MI PARE RAU..

LĂSAȚI UN MESAJ