O etapa nebuna. Asa a fost runda a doua a campionatului National de karting, desfasurata in week-end-ul trecut pe circuitul &#8222Selena Motor Sport&#8221 din Bacau. Defectiuni tehnice si abandonuri neasteptate, caramboluri de mare efect si depasiri surprinzatoare. Toate acestea au influentat din plin desfasurarea celor doua manse si au bulversat ierarhia generala. Cel mai ghinionist s-a dovedit Doru Sechelariu, marele favorit al clasei ICC. Desi a castigat detasat mansa secunda, bacauanul s-a pozitionat pe locul trei in clasamentul general din cauza faptului ca nu a putut puncta deloc in prima cursa ca urmare a unei defectiuni la motor. Nesansa si pentru Mihnea Cristescu, la ICA. In ciuda faptului ca a triumfat in prima cursa si a condus autoritar 99 la suta din mansa secunda, Cristescu a ajuns si el in clasamentul final doar pe pozitia a treia. Pilotul de la Badsi Racing a platit tribut unei pene survenite cu doar 200 metri inainte de finis! Ceva mai norocos s-a dovedit Tomi Dragan la clasa ICA/J. Dupa ce castigase fara probleme mansa intai si se indrepta spre o noua victorie si in cursa de duminica, Dragan a suferit o pana de cauciuc. Sportivul Scolii de Karting Herastrau a pierdut teren, terminand mansa pe locul trei, dupa Anatol Kotolup si Serban Danescu. Primatul lui Tomi Dragan in clasamentul final nu a avut insa de suferit si asta pentru ca in concursul de duminica au abandonat Isabela Muresan, Jasmin Nagl si Robert Stancu. Carambolul survenit in mansa secunda a clasei Mini l-a privat de Vlad Anghel de o clasare mai buna, netezind astfel drumul spre succesul de etapa al lui Robert Visoiu. Singura clasa unde nu au aparut surprize la varf a fost Biland-ul. Ca si in etapa inaugurala, Alina Carmina Bunica a triumfat in ambele manse asigurandu-si succesul in fata lui Lucian Moldovan si Edi Nicolescu.

Clasamente generale

Clasa Mini: 1) Robert Visoiu (Conarg Racing Team) 20p., 2) Vlad Anghel (Danny Racing Kart) 15p., 3) Dani Nicolescu (Kart Racing Club Ploiesti) 11p.

Clasa ICA/J: 1) Tomi Dragan (SKH) 8p., 2) Anatol Kotolup (Selena Motor Sport) 6p., 3) Serban Danescu (CS Atomic Racing) 4p.

Clasa ICA: 1) Dumitru Teslari (Badsi Racing) 4p., 2) Valery Bercha (Selena Motor Sport) 2p., 3) Mihnea Cristescu (Badsi Racing) 1p.

Clasa ICC: 1) Dimitri Bortov (Selena Motor Sport) 8p., 2) Mihai Cretan (VIK Powe Arad) 6p., 3) Doru Sechelariu (Selena Motor Sport) 4p.

Clasa Biland: Alina Carmina Bunica (Kart Racing Club Ploiesti) 8p., 2) Lucian Moldovan (AMC Kart Bucuresti) 6p., 3) Edi Nicolescu (Kart Racing Club Ploiesti).

Urmatoarea etapa, la Bucuresti

Cea de-a treia etapa a Campionatului National de karting se va desfasura la Bucuresti, in perioada 9-11 iunie. Pana atunci, insa, calendarul competitional programeaza prima etapa a Campionatului Europei de Sud-Est. Aceasta runda inagurala se va disputa in intervalul 26-28 mai, in Grecia, pe circuitul de la Seres.

Scris de Dan Sion

Alte articole