Hotelurile si plajele din sudul Litoralului sunt tot mai cautate de turisti / foto: Petru Done)

Jurnalisti de la mai multe publicatii de toate tipurile si blogeri de turism, inclusiv din judetul Bacau, sunt, de miercuri, 24 iunie, oaspetii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) care a organizat un al doilea info-trip (o calatorie de documentare) pe Litoral pentru prezentarea investitiilor realizate in ultimul an, fie ca este vorba despre hoteluri, fie despre posibilitatile de agrement in zona.

Actiunea are loc sub brandul “Litoralul Verde”, o marca lansata in iunie 2014, tot in cadrul unui info-trip, la care au participat peste 15 jurnalisti si bloggeri, carora li s-au prezentat investitiile realizate in sudul Litoralului, pentru a arata ca zona, nealterata inca de constructii masive si care are multa verdeata si hoteluri cu facilitati spa si posibilitati de agrement, este potrivita pentru vacantele familiilor cu copii, pentru turistii care doresc concedii linistite. Prin acest brand, ANAT doreste sa sustina statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia si Vama Veche.

In sud, “Litoralul Verde” se defineste prin imbunatatirea serviciilor oferite turistilor, fie ca este vorba despre mult ravnitul turism all inclusive, fie despre turismul de wellness. “Aceste realizari – sustin reprezentantii ANAT – trebuie evidentiate si popularizate, astfel incât sa atraga mai multi turisti si, in viitor, alte investitii pentru dezvoltarea zonei (implicit locuri de munca, impozite mai multe platite la stat etc.).”

Zona de sud a Litoralului atrage anual circa 70% dintre turistii care viziteaza statiunile de la malul marii prin agentii de turism. Ca pozitionare, statiunile atrag familiile cu copii (cu accent pe facilitati precum locurile de joaca, spatiile verzi, parcurile de distractii securizate), persoane care urmaresc refacerea, relaxarea, curele balneare, tratamentele balneare efectuate cu produse naturale, tineri care aleg variante de vacanta cu un specific aproape rural sau pe cei care sunt amatori de concerte si evenimente specifice sau, pur si simplu, turisti care prefera vacantele linistite si confortabile, la un pret acceptabil.

Eforiile sunt centrul zonei de tratament balnear de pe litoralul românesc, dar sunt si dintre cele mai vechi asezaminte organizate de pe Litoral, ale caror faleze, plaje si resurse naturale, desi indelung utilizate din punct de vedere comercial, sustin circulatia turistica in zona. Tratamentele si curele balneare din Eforii, din Techirghiol, din Mangalia atrag turisti romani, dar si straini avizati, pe tot parcursul anului.

In statiunile din zona Mangalia, plajele sunt foarte bune, sunt multe hoteluri noi sau renovate, iar preturile si tarifele sunt sensibil mai mici decât in zona Mamaia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ