* guvernatorul in exercitiu al Districtului 124 România al Lions Clubs International a chartat Lions Club Comanesti
 

Judetul Bacau are, cu incepere de sâmbata, 5 martie, al treilea club Lions, dupa mai bine de 20 de ani de la infiintarea Lions Club Moldova si la peste cinci ani de la infiintarea Lions Club Sf. Gheorghe, ambele in Bacau, cluburi exclusiv pentru barbati. Noua asociatie este Lions Club Comanesti, club mixt, care a fost chartat chiar de guvernatorul in exercitiu al Districtului 124 România al Lions Clubs International, Istvan David, unul dintre nasii lui, si de ghidul clubului, Romel Gutu, membru al Lions Club Moldova si presedintele Regiului 1 Nord-Est a Districtului 124. Ceremonialul de chartare a avut loc in prezenta reprezentantilor a 15 cluburi Lions din toata tara si a invitatilor acestora. Sponsori ai evenimentului de chartare au mai fost cluburile Lions din Brasov, Mures, Ploiesti, Lions Club Moldova Bacau, clubul de doamne din Iasi, Lions Club Sf. Gheorghe, cluburile Iasi 2000, Cluj-Napoca Transilvania, Cluj-Napoca Genesis, Bucuresti Tarabostes, Suceava, Miercurea Ciuc, Piatra Neamt, Bârlad si Vaslui.
 
Clubul din Comanesti are 24 de membri, intre care primarul orasului, Viorel Miron, si cunoscutul sportiv Ionut Iftimoaie, iar presedintele lui este Liviu Mazilu. Membrii clubului au rostit juramântul Lions. „Constient ca scopurile Lions Clubs International corespund aspiratiilor personale si fiind instruit de nasii mei responsabili asupra regulilor de conduita si a obiectivelor Lions, luând cunostinta de statutul international si de cele care guverneaza viata Districtului si a clubului, ma angajez, liber si solemn, sa indeplinesc cu responsabilitate sarcinile si misiunile asumate sau incredintate de club, straduindu-ma in toate imprejurarile sa reprezint cu demnitate si sa fiu fidel principiilor pe care le promoveaza” – a jurat ficare membru, care si-a asumat si deviza miscarii lionistice, „We serve” (Eu servesc), prin care intelege sa se implice in actiuni de sprijin pentru cei aflati in nevoie din comunitate.

„A fost o onoare pentru mine sa accept charta clubului din Comanesti, in numele pritenilor mei Lions – a spus Liviu Mazilu. Am intrat astfel in cea mai mare asociatie umanitara de cluburi din lume. Suntem nerabdatori sa lucram alaturi de prietenii nostri, pentru implinirea initiativelor noastre. Cautam prietenie, lucru in echipa si satisfactie personala ca membri Lions”. Noul club a marcat, deja, primele actiuni specifice miscarii lionistice: l-au insotit pe Mos Craciun care a adus daruri pentru 40 de copii cu dizabilitati si pentru 12 familii de persoane vârstnice in actiunea „Nu esti singur” si au inceput actiunea „Noua ne pasa”, in care au oferit primul sprijin unei familii cu opt copii crescuti numai de tatal lor. De asemenea, s-au implicat in ajutorarea a patru familii care si-au pierdut, recent, gospodariile intr-un puternic incendiu.

Miscarea lionistica internationala este sustinuta de 46.000 de cluburi si de circa patru milioane de membri, din 12 tari.
 

PUBLICITATE

„Deviza mandatului meu este «Crestem si servim impreuna» si vedem deja ca acele cresteri dorite au inceput deja sa intre in funtiune, prin chartarea noului club. Ii urez acestui club cale lunga in miscarea lionistica, pe care au abordat-o deja cu precocitate, inclusiv prin modul lor de organizare. Au un entuziasm fantastic.”
Istvan David, guvernatorul Districtului 124 România


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ