Promotia 1965 a Facultatii de Agricultura din Iasi se reuneste dupa 50 de ani

Promotia 1965 a Facultatii de Agricultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, din Iasi, va intoarce, in perioada 11 – 14 iunie, fila cu numarul 50 a capitolului din cartea vietii care le-a marcat evolutia profesionala. Evenimentul va avea loc in statiunea Slanic Moldova, la Pensiunea Montana, organizat sub bagheta cunoscutului agronom si om de afaceri bacauan Gheorghe Antochi.

„Mai tematori ca oricând, mai nesiguri pe vorbe sau pe gesturi – scrie Gheorghe Antochi in cuvântul de bun venit din brosura pe care a editat-o special pentru acest eveniment -, trebuie sa remarcam ca am avut dorinta si puterea sa ne strângem din nou pentru a ne «complimenta» cu politete, pentru a ne istorisi trecutul, dar si pentru a ne exprima respectul si recunostinta fata de profesorii nostri, precum si regretele eterne pentru dascalii si colegii plecati spre cele vesnice.”

PUBLICITATE

La intâlnirea jubiliara au fost invitati academicianul Valeriu Cotea, profesorii universitari doctori Vasile Vintu (rectorul Universitatii), Constantin Leonte (prorector), Petru Magazin, Constantin Vasilica, Viorica Iacob, Mircea Hutanu, Ioan Vacaru-Opris si Eugen Gheorghiu. Ei vor fi asteptati cu drag de aproape 50 dintre cei 82 de absolventi din Promotia 1965, intre care inginerii Alexandru Iavorov (care vine din Canada), Corneliu Neacsu (Pitesti), Constantin Agache (Târgoviste), Margareta Filipeanu, Constantin Cordus si Ioana Toma (Suceava), Vasile Strungaru (Vaslui), Mihaela Privache (Tulcea), Ferit Menlibai si Paul Dumitru Ionescu (Constanta), Mariana Paunescu si Gherghina Deleanu (Bucuresti) si multi altii.

„In acest an – ne-a dezvaluit, in avanpremiera, Gheorghe Antochi -, am renuntat la clasica citire a catalogului si la a povesti, fiecare, ce a facut in viata. Acum suntem, deja, oameni la peste 70 de ani, unii chiar la peste 80. Prin urmare, vom revedea câteva secvente din filmele realizate la revederile anterioare sau chiar din activitatea noastra si doar pe scurt vom mai completa cu câte ceva din ce mai este nou. Vom vizita Salina, Monumentul Eroilor si Manastirea Magura, din Târgu Ocna, dar si Statiunea Slanic Moldova, unde, la biserica Sf. Ilie, vom participa la o slujba in memoria celor trecuti, dintre noi, la Domnul. Evident, la cinele festive vom avea timp sa depanam amintiri si sa ne simtim bine impreuna.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  • Mulţumim din suflet DOMNULUI ACADEMICIAN – VALERIU D. COTEA – şi DOMNILOR PROFESORI care ne-au onorat cu prezenţa ; toată gratitudinea colegilor organizatori, în frunte cu amfitrionul GEORGE ANTOCHI .

   VIVAT ACADEMIA
   VIVAT PROFESORES

   VIVAT LA DOLCE VITA —> de la <> de —> Slănic Moldova.

   Cu stimă şi cu drag Costel Agachi – Ram

 1. FELICITARI SI SANATATE TUTUROR .VECHE GARDA A AGRONOMILOR TINE IN CONTINUARE STACHETA SUS,PESTE 9ANI DACA VOM FI SANATOSI SPER SA FIU ALATURI DE SOTUL MEU LA O ASMENEA ANIVERSARE, EMOTIONANT,

LĂSAȚI UN MESAJ