Noul apel al centrelor de transfuzie sanguina si al spitalelor, lansat intregii populatii, de a dona sânge nu i-a lasat indiferenti nici de aceasta data pe jandarmii bacauani. Joi, incepând cu ora 8.00 si pâna in jurul prânzului, a fost mare aglomeratie la Centrul Judetean de Transfuzie Sanguina (CJTS) Bacau.

La primele ore ale diminetii, nu mai putin de 15 angajati ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau s-au prezentat la aceasta unitate medicala pentru a dona sânge. Pâna in jurul orei 12.00, in total, aproximativ 50 de jandarmi au facut acest gest nobil.

“Noi le multumim, in numele bolnavilor care au nevoie de transfuzie sanguina, ne-a spus dr.Aurelian Ghimis, medic de laborator, directorul CJTS Bacau. Jandarmii, dar si studentii, frecvent vin la noi sa doneze sânge. Zilele trecute am fost si noi la Universitatea «Vasile Alecsandri» si am recoltat de la studenti.

PUBLICITATE

Dar ne dorim ca exemplul jandarmilor si al studentilor sa fie urmat de tot mai multe persoane, deoarece mereu este nevoie de sânge, mai ales ca nu trimitem numai la spitalele din judet, ci si la centrele universitare unde avem bolnavi.”

In medie, pe zi, la CJTS Bacau se prezinta in jur de 30 donatori, dar au fost perioade si când numarul lor a ajuns la 50.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ