Jandarmii de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau au participat la proiectul „Bacaul citeste! Veniti cu noi?”, organizat in luna mai de Clubul de Ecologie si Turism „Veniti cu noi” din Bacau. In cadrul campaniei de informare, prevenire si dialog social.

„Jandarmeria pe intelesul tuturor!”, militarii au vrut sa vina in sprijinul copiilor nevoiasi din mediul rural si au organizat la nivel de institutie o actiune de donare de carte. „In perioada in care clubul a organizat acea activitate in centrul orasului aveam multe misiuni si nu am putut raspunde invitatiei, dar am decis sa strângem cartile aici si sa le donam apoi.

În acest sens, jandarmii bacauani au scos din propriile biblioteci 200 de carti ce vor fi donate prin grija organizatorului de proiect, unei biblioteci scolare din medial rural bacauan, pentru a veni în sprijinul elevilor de la sate dornici de lectura”, a spus lt. col. Sebastian Cretu, purtator de cuvânt la IJJ Bacau.

Astfel, jandarmii bacauani, pe lânga misiunile zilnice pe care le executa pentru siguranta si în folosul cetatenilor, au contribuit si la îndeplinirea scopului acestui proiect de promovare a ideii de implicare practica a comunitatii locale, în mod special a tinerilor, spre forme concrete de activitate. In urma proiectului „Bacaul citeste” de anul acesta, bacauanii care au iesit sa citeasca in centrul orasului au donat circa 300 de volume. Alaturi de cele de la jandarmi vor fi distribuite in mediul rural.

„Am asteptat sa primim si cartile de la jandarmi pentru a incepe sa le distribuim in sate. Am vorbit la Fundatia de Sprijin Comunitar pentru a prelua o parte pentru Scoala de vara din zona Podu Turcului, altele vor merge la o scoala de lânga Buhusi si mai astept o recomandare de la un inspector scolar pentru o alta locatie. Daca nu ploua, editia de anul acesta ar fi fost foarte reusita”
– Remus Lupu – presedinte Clubul de Ecologie si Tursim „Veniti cu noi” Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ