Ofiterii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau au dus mesajul campaniei de informare, prevenire si dialog social „Jandarmeria pe întelesul tuturor” si in comuna Plopana. Zilele trecute, acestia au mers alaturi de lucratori ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, la scolile generale din Plopeni si Rusenii de Sus, din comuna Plopana, unde au desfasurat activitati preventiv educative cu elevii claselor V – VIII.

„Elevilor le-au fost prezentate diverse aspecte prevazute în Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, li s-a vorbit despre infractiunile de furt, tâlharie, delicventa juvenila, violenta domestica, absenteism scolar, dar si despre consumul de droguri si alcool”
lt. col. Sebastian Cretu, purtator de cuvânt la IJJ Bacau

Jandarmii le-au explicat minorilor care sunt principalele cauze ce pot determina transformarea lor în victime ale infractiunilor, în special ale celor cu violenta sau ale traficului de persoane dar si cum se pot tine la distanta de acestea. Activitatile de prevenire vor continua si pe timpul vacantei, în taberele scolare organizate în judet sau cu diferite alte ocazii, in locurile frecventate de copii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ