Colonelul (retr.) Dumitru Palaghia, jandarm veteran de razboi, a fost sarbatorit de colegii mai tineri, din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Bacau, la implinirea vârstei de 100 de ani.

„Noi, urmasii longevivului jandarm Palaghia, i-am aratat de fiecare data respectul, recunostinta si pretuirea noastra pentru tot ceea ce înseamna în viata noastra de jandarm, fiindu-i alaturi si în acest moment aniversar, exprimându-ne bucuria si onoarea profunda fata de istoria vie pe care o reprezinta”, a declarat lt. col. Sebastian Cretu, ofiter de relatii publice la IJJ Bacau.

Jandarmul Palaghia a activat în perioada 1940 – 1948 în Legiunile de Jandarmi Mehedinti, Bucuresti, Baia si Iasi, unde a îndeplinit diferite functii, iar în perioada 1943 – 1944 a urmat si cursurile scolii de politie din Cernauti.

PUBLICITATE

A luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial alaturi de unitatile de jandarmi si a fost decorat pentru ceea ce a facut atunci.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ