Luna septembrie a fost una plină de realizări sportive pentru colegul nostru, plutonier adjutant Paul Severin.

 La Campionatele Europene Masters care s-au desfășurat în perioada 17-19 septembrie a.c. în Valtramontina, Italia, a obținut medalia de argint cu echipa României la categoria M 35 Mountain Running 9.2 km și medalia de bronz la individual, la proba Trail Running 43,5 km.

„La proba de 9.5 km, 500 + diferența de nivel pozitivă a fost foarte greu, mi s-a părut mai dificil ca la proba de 43,5 km pentru că nu sunt obișnuit cu ritmul foarte rapid in pantă, la ultimul kilometru care a fost de parcurs pe asfalt abia puteam să alerg, dar aproape de linia de finish am reușit să mai câștig două locuri în clasament, depășind doi concurenți. Am tras cât am putut de tare pentru că știam că dacă scot timp bun putem să urcăm pe podium și am reusit un minunat loc 2 pentru România, alături de doi sportivi adevărați, Petre Dragomir și Candrea Ion.

Despre cursa de maraton de 43,5 km cu 1800 + diferența de nivel, pot să zic că a fost cursa vieții mele. Sunt obișnuit cu traseele lungi, am mai multe maratoane terminate la activ și îmi place distanța aceasta.

Cursa de maraton din Italia am început-o ușor si am dat cât am putut eu pe urcări.

Peisajul a fost de poveste, Dolomiții sunt extraordinari, lacuri de culoarea smaraldului, tunele subterane lungi de 3 km, poduri suspendate, treceri prin apă si peste baraje, un spectacol la propriu.

Am avut un adversar foarte bun în fața mea, un elvețian pe care l-am întrecut la km 10-15. După ce am trecut de el, l-am simțit câțiva kilometri în spatele meu, gata să mă depaseasca. Dar m-am concentrat pe obiectivul meu și am reusit să îl las în spate cu jumătate de oră. Aș fi vrut să îl ajung și pe german, dar atât s-a putut, eu am dat ce am avut mai bun din mine”

Luna septembrie a început cu participarea, în cadrul lotului României, la Campionatul Mondial de Alergare Montană care care avut loc pe data de 4 septembrie a..c. în localitatea Stubai, Austria, unde s-a clasat pe locul 18 la individual, alergând 11 kilometri pe un traseu montan foarte solicitant, de la cota 1000 până la cota 2100.

Luna a incheiat-o cu participarea la Campionatul M.A.I., desfășurat în perioada 21-24 septembrie a.c. la Târgu Jiu, unde a făcut parte din lotul Jandarmeriei Române, cu care a obținut locul 4.

Pasiunea sa pentru sport și determinarea cu care își atinge obiectivele stabilite se oglindesc în rezultatele foarte bune obținute, fiind un exemplu demn de urmat pentru toți.

Vicecampionul european Severin Paul este subofițer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun” Bacău din anul 2006.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE