Primaria a cerut Politiei sa investigheze de ce nu mai curge apa minerala la izvoarele din statiune.

Turistii care vin in statiunea Slanic Moldova sunt extrem de nemultumiti din cauza ca izvoarele minerale au fost inchise.

„E vorba de o societate care a câstigat terenul si care a inchis robinetul, pur si simplu. Nu accesul la izvoare e oprit, ci izvoarele sunt inchise”, arata Mircea Sova, reprezentantul firmei Montain Resort, care administeaza hotelul Teleconstructia.

PUBLICITATE

El sustine ca firma care detine terenul nu are dreptul sa faca asa ceva deoarece nu are licenta si autorizatie de exploatare. „Turistii ne iau la rost si ne fac publicitate negativa, spune Sova. Au dreptate sa se supere deoarece vin aici pentru tratament, dar descopera ca izvoarele sunt inchise. Apele minerale sunt singurul punct de atractie, Slanic Moldova fiind statiune balneo-climaterica, nu de agrement, ca Poiana Brasov.”

Andrei Serban, primarul orasului Slanic Moldova, confirma situatia, nu si identitatea vinovatului:

„Nu e vorba despre firma «Flora». Am vorbit cu persoana care se ocupa de insolventa societatii si am aflat ca nu are nicio legatura cu inchiderea izvoarelor. Astazi (luni, n.r.) am facut o adresa catre Politie, am inregistrat-o si asteptam un raspuns. Sub nicio forma nu e vinovat lichidatorul firmei «Flora», ci altcineva, care saboteaza activitatea statiunii. Vom afla cine!”

In iarna, statiunea s-a confruntat cu o alta problema care a pus in alerta turistii: Ocolul Silvic Bisericesc a interzis accesul pe traseul „300 de scari”.

Situatia a fost rezolvata dupa câteva zile, in urma mediatizarii problemei de catre presa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Traimin in tara lui Papura Voda, fiecare face doar ce si cit il duce capul. Ma intreb, de ce avem un parlament enorm de mare, structuri administrative multe, si nu se ia nici o masura pentru normalitate?

  2. Asta rezultă după anul 1989 privatizarea în masă a tuturor stațiunilor românești de odihnă și de tratament să fie distruse . În trecut erau vizitate de străini și erau apreciate ca baze de tratament și de odihnă a turiștilor români și străini. După noi privații potopul , ca să nu mai rămână nimic în urmă .

  3. In primul rand, cum de au ajuns aceste izvoare minerale proprietate personala?Ar trebui sa faca parte din patrimoniul national!Nu vorbim despre niste simple izvoare!Cine a vandut acel teren si pe ce cau legale a facut-o?
    Si asa Slanicul duce lipsa de turisti,e mai mult in paragina fiindca nu merge nimic.Acum chiar ca sa ajunga o statiune uitata cu asa niste “proprietari” ingusti la minte.

LĂSAȚI UN MESAJ