Disputat recent la Praga (Cehia) pe doua sectiuni, muzica usoara si muzica populara, Festivalul International de muzica pentru copii „Talente de aur in aur” i-a adus Iulianei Covaci din Comanesti doua medalii.

Cea mai valoroasa, cea de aur, a cucerit-o la sectiunea muzica populara, iar la muzica usoara a primit medalia de bronz. La acest festival au participat 50 de copii din 7 tari iar juriul a fost alcatuit din 14 persoane, câte doua din fiecare tara participanta. Din România au fost in juriu Cristian Aliviej, compozitor, din Bucuresti si Madalina Ruscanda, conferentiar la Facultatea de Muzica din Brasov. Iuliana Covaci are 11 ani si este eleva in clasa a V-a la scoala „Liviu Rebreanu” din Comanesti.

Cocheteaza cu muzica de la vârsta de 4 ani si a invatat singura de pe calculator. Prima ei aparitie pe scena a fost la Zilele Orasului Comanesti pe când avea doar 7 ani. Prima mare realizare a fost la „Next Star” in 2014 si apoi a stralucit la „Mamaia Copiilor” in septembrie anul acesta. Tot in septembrie 2015 a participat la Festivalul International „Marul de Aur” de la Chisinau, unde a obtinut „Trofeul Marul de Aur” la sectiunea muzica populara si locul I la muzica usoara. Scena a devenit pentru Iuliana ceva obisnuit, nu are emotii, experienta ultimilor trei ani de prezente la diferitele festivaluri spunând-si cuvântul.

PUBLICITATE

„Sunt premii importante pentru mine, dar cel mai important ramâne trofeul de la Chisinau. In viitor vreau sa devin o mare cântareata de muzica populara, dar n-am sa neglijez nici muzica usoara. Momentan sunt in cautarea unui profesor cu care sa ma pregatesc mult mai bine, pentru ca pâna acum am invatat singura”, ne-a marturisit Iuliana Covaci.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

    • Paul / vreau sa vin pentru ca vreau sa invat, insa acaesta intalnire se desfasoara in Bucuresti sunt 400Km dus-intors, poate daca ar fi mai aproape ar fi altceva ..In Focsani nimeni nu vrea sa te invete arta fotografica, mi-ar fi placut sa ma alatur acestui experiment,eu detin un Nikon D5000 pentru ca atat mi-am putut permite(dupa lungi asteptari)

LĂSAȚI UN MESAJ