Iuresul generat de noul caz al bebelusului internat cu sindrom hemolitic uremic ii tine in alerta continua pe veterinarii bacauani. Prin urmare, acestia au demarat un amplu control pe intreg lantul alimentar in vederea determinarii prevalentei temutei Escherichia Coli verotoxigena (e-Coli).

Actiunile sunt incluse in Planul National de Control, vizate fiind, in special, abatoarele de bovine de la nivelul intregului judet.

Activitatile incluse în acest plan presupun controale tematice si prelevarea de probe in aceste tipuri de unitati pâna la sfârsitul anului 2016, spun veterinarii bacauani.

PUBLICITATE

„In completarea anchetei epidemiologice in desfasurare privind diagnosticarea cu sindrom hemolitic uremic a unui copil din Bacau, inpectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au recoltat probe de la iaurt de vaca si din brânza alba calcica.

Analizele sunt in lucru la aceasta data”, declarat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau.

Totodata, institutia efectueaza controale privind respectarea conditiilor de igiena pe tot lantul alimentar, la nivelul judetului Bacau, conform catagrafiei si programului strategic pe 2016.

Intra in sfera atentiei veterinarilor 53 unitati tip hipermarket-supermarket, 34 carmangerii, 54 macelarii, 11 piete agroalimentare, 4 unitati care comercializeaza lapte prin dozatoarele-automatele de lapte, 7 ferme cu bovine de lapte, 4 abatoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ