În perioada 14-15 iunie s-au desfășurat la București lucrările Adunării Generale a Crucii Roșii Române, în cadrul cărora a fost aleasă noua conducere a organizației pentru următorii patru ani.

Poziția de Președinte al Crucii Roșii Române rămâne în continuare ocupată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, care a fost aleasă de membrii Adunării Generale pentru încă un mandat de patru ani, iar poziția de Director General al Crucii Roșii Române rămâne tot băcăuanul Ioan Silviu Lefter.

Bacăul a fost reprezentat la această adunare de Irina Florea, noul președinte al Filialei Bacău a Crucii Roșii Române, Dan-Marcel Babliuc, directorul filialei, și Narcis Jitaru, reprezentant tineret și președinte al subfilialei Comănești. Totodată, Irina Florea a candidat și a fost aleasă și membru în Comisia de Cenzori de la nivel național, organism care, conform statutului, are ca principală atribuție controlul activităţii financiare şi de gestiune a patrimoniului Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România la nivelul filialelor/sediului central.

Irina Florea a fost confirmată ca președinte a Crucii Roșii Bacău de recenta Adunare Generală de la nivelul filialei, fiind membru activ și implicată în proiectele organizației de aproximativ cinci ani. „Un exemplu relevant în acest sens este decizia donării, în calitate de director al Asociației Pomicole Itești, a unor cantități importante de mere către Crucea Roșie Bacău, care au fost apoi redirecționate către multe spitale, cămine pentru persoane vârstnice, UAT-uri, precum și alte filiale de Cruce Roșie”, a declarat Ramona Diaconu, consilier în cadrul Crucii Roșii Bacău. Practic Irina Florea îl înlocuiește pe această funcție pe prof. univ. dr. Dumitru Bontaș, care a fost președintele filialei Bacău a Crucii Roșii timp de două mandate (opt ani), dar, conform statutului de funcționare, nu a mai putut candida pentru continuitate.

Din noul Comitet al Filialei Bacău mai fac parte: Ilie Viorel – Ministrul pentru relația cu Parlamentul; Ilie Birzu – consilier local Bacău; dr. Aurelia Țaga- medic pediatru la Spitalul Județean de Urgență Bacău; dr. Adrian Colibaba – medic Serviciul de Ambulanță Județean Bacău; Ina Zara – secretarul Județului Bacău; Dumitru Bontaș – prof. univ. dr. la Universitatea „G. Bacovia”; Valentin Vieru – primar Moinești; Ramona Valentina Necula – consilier afaceri europene Instituția Prefectului Bacău; Ilarion Mậta – preot, asistent social Centrul rezidential pentru persoane vârstnice Hârja; Leonard Bulai – avocat; Ramona Popa – director SC Agricola SA; Dan-Marcel Babliuc – director și secretar. Reprezentanți ai tineretului în Comitetul Filialei Bacău sunt: Ioana Constantinescu – avocat; Narcis Jitaru – manager Centrul Europe Direct Valea Trotușului Comănești și Carmen Marina Banu – inspector de specialitate Primăria Comănești.

Noua conducere a Crucii Roșii Bacău își propune pe viitor să-și intensifice eforturile pentru a dezvolta programe, proiecte, cursuri, servicii și activități în sprijinul comunității băcăuane.