Vineri, la Hotelul Perla din Slanic Moldova, a avut loc proba cântarului pentru sportivii participanti la gala SuperKombat de la Comanesti

Cunoscutul luptator K1 Ionut Iftimoaie se retrage din activitatea sportiva, motiv pentru care sâmbata, 6 august, in Comanesti – orasul in care s-a nascut si in care locuieste Ionut – va avea loc Gala K1 Superkombat, care va cuprinde nu mai putin de 14 meciuri si va fi pus in joc si titlul mondial SK 95 kg.

Vineri, 5 august, la Hotelul Perla, din statiunea Slanic Moldova, a avut loc „Proba cântarului oficial” pentru sportivii inscrisi la Gala. Manifestarea a fost deschisa de Eduard Irimia, presedintele Superkombat. „Este o onoare pentru noi sa fim in fata unui eveniment care acum aproape 14 ani nu estimam sa ajunga la acest nivel. De Ionut Iftimoaie am auzit in 2004, care se afla atunci in Italia, un caracter deosebit, care a stiut sa-si proiecteze cariera, pentru ca stia ce vrea. A ajuns, astfel, cel mai apreciat român in sportul K1. Povestea lui este una motivationala, care inspira multi oameni, dar meciul lui de retragere nu va fi doar unul de inchidere a unei cariere, ci unul al inceputului unei cariere noi.”

Rând pe rând, pe la cântarul oficial au trecut sportivii care sâmbata, in perimetrul Galion din Comanesti, cu ocazia manifestarilor „Zilele orasului 2016”, vor urca in ring si vor lupta la Gala K1 Superkombat sportivi din mai multe tari.

Meciul cel mai asteptat al Galei va fi insa cel dintre Ionut Iftimoaie si Jorge Loren, campion mondial din Spania. „Tot ceea ce sunt eu in acest moment – a declarat Ionut, vineri, la evenimentul Proba cântarului oficial -, tot ceea ce am datorez acestui minunat sport. Este atât de placut pentru un sportiv care activeaza in strainatate sa poata sa aiba placerea, chiar marele noroc, binecuvântarea sa lupte in fata publicului de acasa. Eu am marele noroc sa am o familie minunata si o cariera frumoasa, dar si marea posibilitate sa fac ultimul meci. Toate se intâmpla la timpul lor, iar pentru mine acum se intâmpla ceea ce imi doream de mult. Nu puteam sa-mi inchei cariera decât acasa, in România, alaturi de publicul meu minunat. România este casa mea, dar Valea Trotusului si orasul Comanesti au oameni minunati care, zi de zi, imi ofera foarte multa caldura.”

[wonderplugin_gallery id=”642″]

La evenimentul de la Hotelul Perla au fost prezenti, intre altii, si primarul orasului Comanesti, Viorel Miron, si primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc.

În vârsta de 37 de ani, Iftimoaie, care de-a lungul carierei a luptat cu Aleksandr Ustinov, Ray Sefo si Freddy Kemayo, revine în ring pentru un meci special, cel pentru titlul mondial si totodata ultimul. Adversarul sau, in vârsta de 32 de ani, Jorge Loren, este campionul turneului piramidal Superkombat din 2014, iar de anul trecut a devenit si campion mondial la categoria super cruiser. In cariera, spaniolul a adunat 80 de victorii si doar 17 înfrângeri.

La evenimentul de pe dealul Galionului sunt asteptati 30.000 de oameni. Accesul va fi gratuit, cu exceptia zonei din jurul ringului.

Gala Superkombat va putea fi urmarita în direct pe sport.ro, pe Fight Box HD si pe Eurosport în 95 de tari.

Vom reveni si noi cu impresii de la acest eveniment.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ