Mandatul de presedinte al Lions Club Bacau „Sf. Gheorghe” pentru anul lionistic 2015 – 2016 a fost preluat de inginerul Ioan Catana, vicepresedinte al Federatiei Filatelice Române. Ceremeonia a avut loc în prezenta membrilor clubului si a invitatilor acestora, între care s-au numarat past-guvernatorul Districtului 124 România al Lions Clubs International, Ionel Lupu, Ionut Carp – presedintele Regiunii Moldova al Districtului 124, Romel Gutu – fost presedinte de Zona în District, reprezentant al Lions Club Bacau „Moldova”, Marius Nemtanu – presedinte de Zona, Ramona Mocanu – presedintele Lions Club Vaslui, deputatul Cosmin Necula si ziaristi.

Predarea mandatului a fost facuta de presedintele în exercitiu pâna la data oficiala de finalizare a acestuia (1 iulie), Ovidiu Bîrgu, care a trecut în revista principalele actiuni derulate în mandatul sau. Au fost amintite, intre altele, sponsorizarea concursului international de muzica organizat de Centrul Daniel, din Bacau, donatia de obiecte de îmbracaminte la Câminul de persoane vârstnice din Buhusi, acordarea de burse scolare pentru trei eleve, organizarea de consultatii stomatologice gratuite pentru copii si actiunile de informare pe teme de profilaxie stomatologica la scoala din Geoseni, acordarea de premii pentru elevii care au participat la concursul „Afise pentru Pace”, actiunile de ecologizare si de împadurire de la Manastirea Casin, proiectul ecologic „Natura, Sanatate, Respect si Prietenie” (împreuna cu cluburile lions din Galati, Bârlad, Vaslui, Iasi si Miercurea Ciuc) si organizarea unui curs Lions Quest pentru profesorii si învatatorii din Bacau.

În programul noului presedinte se regasesc noi actiuni Lions Quest, concursul de proiecte pentru tinerii Leo „Tânarul ambasador al secolului al XXI-lea”, o noua editie a concursului „Afise pentru pace”, noi actiuni de împadurire la Manastirea Casin, noi consultatii stomatologice gratuite pentru copii, activitati sportive pentru persoane cu dizabilitati fizice, antrenând si Asociatia Sportiva ”Arena Lions” si activitati sportive dedicate zilei de 1 Iunie, pentru copii si tineri, cu sectiune pentru copii cu dizabilitati fizice.

PUBLICITATE

De asemenea, se propune colaborarea pe proiecte cu Centrul Daniel si Fundatia de Sprijin Comunitar, antrenând si Clubul Leo, activitati umanitare si sprijin pentru copiii de la scoala Gimnaziala Speciala ”Maria Montesori”, Centrul scolar de Educatie Incluziva nr. 1 Bacau si din alte scoli din municipiu si din judet si activitati umanitare si sprijin pentru batrânii din ”Satul seniorilor” Buhusi si pentru alte persoane defavorizate.

S-au mai propus colaborarea cu Lions Club Bacau Moldova la Tabara pentru copii cu diabet, acordarea si extinderea acordarii de burse pentru elevi si studenti defavorizati social, actiuni de colectare si donare a obiectelor de îmbracaminte si alimente pentru copii defavorizati si înscrierea în programul international de „schimb” de copii si tineri. Actiunea speciala prinsa în program este, însa, dedicata aniversarii a 100 de ani de lionism mondial în anul 2017. Evenimentul de predare a mandatului de presedinte a fost unul cu dubla valenta în Lions Club Bacau Sf. Gheorghe, pentru ca în club au fost primiti, cu aceasta ocazie, înca doi membri. Ei sunt profesorul Codrin Vasile Costan si omul de afaceri Marian Eduard Nunu, ai caror nasi au fost Ioan Barbu si Adrian Nastac.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ