Joi dimineata, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau a deschis a II-a editie a Conferintei Internationale „Riscuri naturale si antropice”, organizata în colaborare cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea Politehnica din Torino, Universitatea Tehnologica din Varsovia, Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse si Academia de Stiinte Agricole „Gheorghe Ionescu-Sisesti”.

Conferinta se bucura si de sprijinul Agentiei Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Agentiei Universitare a Francofoniei si Consiliului Local Bacau. Cele peste 240 de lucrari prezentate in doua zile pline sintetizeaza cele mai actuale preocupari din domeniul riscurilor în cadrul celor noua sectiuni.

Este vorba despre riscuri terestre si extraterestre, din activitatile industriale, de mediu si sanatate, în activitatile agricole, în afaceri, sociale si în educatie, IT&C, asumarea riscurilor din perspectiva literara, lingvistica si comunicationala, managementul riscurilor.

PUBLICITATE

Vor fi prezentate lucrari realizate de academicieni, cadre didactice universitare, cercetatori si doctoranzi din 24 tari, respectiv Belgia, Bulgaria, Camerun, Cipru, Coasta de Fildes, R.D. Congo, Elvetia, Finlanda, Franta, Grecia, Guineea, Iran, Irlanda, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Maroc, Moldova, Polonia, Senegal, Serbia, Tunisia, Ucraina si România. Conferinta se deruleaza in cadrul Zilelor Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau care anul acesta a implinit 53 de ani de invatamânt superior.

“Zilele acestea avem o Conferinta internationala “Riscuri naturale si antropice”, organizata in colaborare cu universitati din Europa, respectiv Bulgaria, Italia, Polonia, dar si cu Academia de Stiinte Agricole din România. Evenimentul a ajuns la a II-a editie si ne bucuram de prezenta unui numar mare de participanti”
– prof. univ. dr. ing. Valentin Nedeff – rector Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau

Spectacol de Zilele Universitatii

Vineri seara, de la ora 17.00, la Teatrul de Vara din Bacau, universitatea invita bacauanii la un spectacol cu un vast program artistic sustinut de studenti talentati, dar si de elevii-artisti de la Colegiul National de Arta Bacau. Seara va fi incheiata de Ansamblul Folcloric Busuiocul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ