Biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din parohia comunei Saucesti, a reunit in noaptea de Inviere sute de credinciosi. Enoriasii si-au facut simtita prezenta in sfântul lacas inca de la ora 23.00, pentru a ridica slava lui Hristos.

Fix la miezul noptii, luminile din biserica s-au stins, iar imediat preotul paroh Ioan Vadana a iesit din altar cu lumina sfânta a Invierii, pe care a impartit-o celor prezenti. A urmat o scurta slujba religioasa la finalul careia preotul le-a vestit enoriasilor ca “Hristos a inviat!”.

Oamenii au raspuns in cor: “Adevarat a inviat!”, iar preotul a dat tonul cunoscutei cântari “Hristos a inviat din morti/Cu moartea pre moarte calcând/ Si celor din morminte/ Viata daruindu-le”. Alaiul s-a mutat apoi in biserica, unde preotul Ioana Vadana i-a invitat pe cei prezenti sa asiste la Sfânta Liturghie si sa nu plece acasa pentru marele ospat.

PUBLICITATE

“Pentru multi dintre noi, aceasta seara parca a devenit noaptea de Revelion. Am observant ca unii au schimbat petardele de la Revelion cu facliile. Oare aceste minunate sarbatori ale crestinatatii vor mai avea acea vibratie in sufletele noastre pe care au trait-o stramosii nostri?”, a spus preotul Ioan Vadana.

Pe 31 iulie, oamenii locului sunt asteptati la sfintirea asezamântului.

“Am construit cu ajutorul comunitatii un edificiu frumos. Am dorit sa fie o emblema a pastoririi mele pe aceste meleaguri si va invit sa participam cu totii la evenimentele ce vor urma”, declara preotul Vadana


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ