23 aprilie 2024
ActualitateInvingatorii de la socio-umane: un premiu I si o mentiune

Invingatorii de la socio-umane: un premiu I si o mentiune

In perioada 6-10 aprilie a avut loc, la Mangalia, faza nationala a Olimpiadei de Stiinte Socio-Umane (educatie civica, cultura civica, logica, argumentare si comunicare, psihologie, sociologie, economie si filosofie). Lotul bacauan a reunit opt eleve, insotite de prof. Dana Cerasela Sticlaru, de la Colegiul National „D.Cantemir” Onesti, profesor pregatitor pentru echipa de la disciplina cultura civica, dar si de prof. Maria Irina Dromereschi, de la Colegiul Tehnic „A.Saligny” Bacau, propunator de subiecte si corector in comisia nationala la disciplina economie.

Premiul I la disciplina psihologie a fost câstigat de Diana Buruiana (clasa a-XI-a, Colegiul National „Vasile Alecsandri”, prof. indrumator Elena Chelaru). Mentiune la disciplina educatie civica a obtinut echipa alcatuita din elevele Ioana Daria Cristea si Andreea Aanitei (clasa a III-a, Scoala Gimnaziala Nr. 10 Bacau, prof. indrumator Ana Hodoroaba).

Foarte aproape de premianti, cu note intre 7 si 9 au fost: Ioana Bianca Munteanu (clasa a XI-a, de la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, prof. Lucica Ciuperca, concurenta la disciplina sociologie), Madalina – Andreea Marinescu (clasa a XII-a, de la Colegiul National „D. Cantemir” Onesti, prof. indrumator Ioan Pricopie, concurenta la disciplina economie), Marina Racovita (clasa a IX-a, de la Colegiul National „Ferdinand I”, prof. Mihai Chelaru, concurenta la disciplina logica, argumentare si comunicare) si echipa alcatuita din Mihaela Fodolica – Drug si Alexandra Maria Ungureanu (clasa a VII-a, Colegiul National „D.Cantemir”, concurente la disciplina cultura civica).



„Participarea la etapa nationala a olimpiadei de Stiinte socio-umane a reprezentat o dorinta si un obiectiv inca de anul trecut, când am inceput sa imi dezvolt pasiunea pentru psihologie. Revederea Mangaliei, oras drag mie, dar, mai ales, a marii in extrasezon, a fost un mod placut de a ne relaxa in urma presiunii acumulate in ultima perioada. In ceea ce priveste subiectele, varietatea de teme atinse a stimulat capacitatea de corelare a diverselor informatii, insa pastrând posibilitatea unei exprimari libere si abordarii proprii. Olimpiada a constituit pentru mine un prilej de a-mi evalua cunostintele, o experienta ce a conturat o perspectiva noua, intrucât psihologia a devenit, cu certitudine, domeniul pe care il voi imbratisa pe viitor”, ne-a declarat Diana Buruiana, dupa premiere.

„Dincolo de stradaniile lor si de o experienta deosebita, cred ca premiile si mentiunile oferite la aceasta olimpiada au fost insuficiente in raport cu rezultatele obtinute la acest nivel”, a precizat si prof. Dana Cerasela Sticlaru. „Din perspectiva unui membru in comisia centrala, acest gen de concurs stimuleaza performanta, face proba caracterului si da valente noi orientarii in cariera. Nu intâmplator, dorinta de reafirmare, de autodepasire, de conectare la un nivel superior de cunoastere anima pe toti cei care participa, atât elevi, cât si profesori”, a concluzionat prof. Maria Irina Dromereschi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri