La Casa de Cultura din Târgu Ocna a avut loc, in prezenta a numerosi locuitori ai orasului si a autoritatilor locale, prezentarea proiectului “Extinderea  si reabilitarea  infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau”, cu referire la lucrarile ce vor fi executate in aceasta localitate. La eveniment au participat Petre Haineala, director general adjunct al Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB),  inginerii Vasile Munteanu, Stelian Cretu si M. Nechifor (ce raspund de santierul lucrarilor mentionate in proiect).

Din partea Unitatii de Implementare a Proiectului “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau” (care are in vizor localitatile Bacau, Buhusi, Darmanesti, Moinesti si Târgu Ocna), au fost prezente Madalina Armeanu (expert PR – consultant) si Andreea Iftime (responsabil PR), iar Primaria orasului Târgu Ocna a fost reprezentata de  primarul Stefan Silochi. “România si-a asumat o serie de tinte de atins pentru a se integra  normelor Uniunii Europene in privinta infrastructurii de apa si apa uzata in toate aglomeratiile urbane cu mai mult de 10.000 de locuitori.

Proiectul «Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau este  cofinantat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu 2007 – 2013» iar investitiile fundamentate sunt sustinute de Fondul European de Dezvoltare Regionala. Pentru realizarea lucrarilor acestui proiect finantarea este de 77,48 la suta din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13.67 la suta va fi finantare de la bugetul national si de la bugetul local si 8,85 la suta este contributia CRAB”, a mentionat Madalina Armeanu amintind ca tinta este de a creste gradul de acoperire a localitatilor urbane din judetul Bacau cu retele de apa si de canalizare.

PUBLICITATE

Investitiile pentru orasul Târgu Ocna sunt realizarea unei retele de  canalizare in lungime de 24 kilometri si a unei Statii de epurare ce va putea satisface  cerintele de mediu pentru 15 900 locuitori. Aceasta statie este prevazuta si cu o aparare de mal, pentru a putea fi protejata ridicându-se cota cu 1,5 m. Stefan Silochi, primarul orasului Târgu Ocna, a mentionat ca “acesta este cel mai mare proiect ce s-a derulat in ultimii 25 de ani la Târgu Ocna in ceea ce priveste reteaua de canalizare, ce a creat uneori disconfort locuitorilor”. Mentionam ca in cadrul acestei prezentari s-a mentionat ca din cei  24 km de retea de canalizare s-au realizat lucrarile la circa 18 km, efectuându-se un numar de 1.020 de racorduri din 1.500.

Locuitorii orasului Tg. Ocna au fost instiintati ca  strazile vor fi refacute la starea initiala.  


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ