In ultimele cinci zile, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau, s-au prezentat 32 de persoane care au fost muscate de capuse. Acolo unde a fost cazul, cadrele medicale au extras capusa, iar celorlalti le-au prescris o reteta cu antibiotic cu spectru larg ori i-au indrumat catre medicul de familie.

De altfel, oficialii de la Spitalul Judetean le-au recomandat bacauanilor, inca de la aparitia primelor cazuri, sa se indrepte catre cabinetul doctorului de familie, pentru ca muscatura de capuse nu reprezinta o urgenta si, astfel, sa nu mai aglomereze unitatea.

Cu toate acestea, oamenii vin, in continuare, aici, speriati de urmarile unei muscaturi netratate corespunzator. Nedepistata, muscatura de capusa prezinta ca simptom, in urmatoarea saptamâna, o eruptie specifica la locul muscaturii, febra, amorteala, mâncarime, dureri si umflaturi ale incheieturilor, palpitatii, greata.

PUBLICITATE

In cazuri foarte grave, poate produce paralizie sau aparitia bolii Lyme. Pentru prevenirea unor astfel de probleme medicale, medicii recomanda atentie sporita la campare, în zone neamenajate, când este umezeala si caldura, evitarea plimbarilor prin paduri, pasuni sau fânete sau daca o faceti sa purtati pantaloni lungi si deschisi la culoare, pentru a fi usor de verificat.

Nu folositi metode traditionale, respectiv ardere cu foc, smulgere sau aplicare de gaz sau dizolvant de unghii pe locul muscaturii, pentru indepartarea capusii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ