Intr-o povestire de propaganda, Lenin este asaltat de diversi ministri ai guvernului sovietic dupa ce Rusia reusise sa obtina o suma consistenta in valuta, vânând blanuri si alte produse in America. Era perioada de dupa Razboiul Civil, nu erau alimente, medicamente, tara era distrusa si era nevoie de foarte multe.

Asaltat de solicitarile ministrilor care voiau banii repectivi pentru nevoile ministerelor lor si constient ca suma e prea mica pentru a ajunge tuturor, Lenin taie nodul gordian si decide sa foloseasca banii pentru a cumpara o fabrica de creioane, explicatia fiind ca, or fi trebuind medicamente sau alimente, dar fara educatie nu poti face nimic. Propaganda, propaganda, dar facuta cu cap.

România se afla intr-o situatie ceva mai buna decât Rusia dupa Revolutie si Razboiul Civil; totusi românilor le lipsesc multe. Unii n-au bani de alimente, cei care au bani nu-si permit alimente de calitate, nu mai exista siguranta locului de munca, economia tarii este detinuta in proportie tot mai mare de corporatii straine care isi exporta profiturile fara sa le pese de populatia indigena, pamânturile agricole sunt intrainate si ele, deciziile in materie de politica sunt luate tot mai mult in afara tarii.

PUBLICITATE

La toate acestea se adauga cresterea analfabetismului, a prapastiei dintre bogati si saraci dar, cel mai grav este ca poporul intelege tot mai putin mecanismul democratic. De fapt, cetateanul incepe sa considere ca tocmai democratia este de vina pentru tot ce i se intâmpla.

Ne trebuie, fara indoiala, o fabrica de creioane. Desigur, la modul figurat, desi, sincer, nu cred ca mai avem vreuna in tara. Ce au nevoie românii este sa invete. Cetateanul are nevoie sa inteleaga atât mecanismul democratic care sta la baza functionarii democratiei, cât si consecintele diferitelor alegeri. Faptul ca orice decizie pe care o ia, il afecteaza, in final si pe el.

Ca putem striga cât vrem “Jos Parlamentul” pentru ca suntem nemultumiti de activitatea senatorilor si deputatilor dar trebuie sa constientizam ca noi suntem cei care i-am ales. Ca ideea de a face politica fara politicieni este doar o iluzie care ne este vânduta de unii doar pentru ca au un interes.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cine dracu’ a mai auzit de democrație la stână? Democrația ca să fie funcțională (văzând că se bazează pe alegerile făcute de majoritate) are nevoie de oameni raționali și cu un anumit nivel cultural. Ce opțiuni poate avea o societate alcătuită din analfabeți? Oilor le trebuie baci cu ciomag nicidecum libertatea de-a alege râpa.

LĂSAȚI UN MESAJ