Conflictul perpetuu este, stim de la George Orwell, cheia succesului in politica. De la caderea Guvernului Ponta, provocata de manipularile in cazul Colectiv, societatea româneasca o tine intr-un scandal permanent.

Ultimul pe lista este, cu voia Dvs., scandalul dezinfectantilor din spitale, scandal alimentat din plin de ignoranta românilor si de interesele unor organizatii subterane. In cazul „Colectiv” manipularea a batut moneda pe faptul ca autoritatile ar fi intervenit defectuos si ca medicii nu si-ar fi facut datoria, decesele cauzate de infectii fiind puse pe seama proastei dotari a spitalelor. Realitatea este alta, dar ce conteaza ca in toata lumea pacientii cu arsuri se infecteaza?!

Scandalul dezinfectantilor din spitale se bazeaza pe ideea ca de ani de zile substantele au fost livrate diluate dar nu se aduce nici o dovada in acest scop. Dar manipularea a reusit din nou deoarece lumea nu si-a pus intrebari si a inghitit pe nemestecate povestile ambalate frumos in articole lacrimogene.

PUBLICITATE

Ca sa fie clar: faptul ca acum s-au gasit câteva bidoane cu dezinfectant diluat nu demonstreaza absolut nimic; e ca si cum, pe baza faptului ca politia rutiera a descoperit câtiva soferi beti in trafic, automat se trage concluzia ca nu doar ceilalti soferi care au urcat azi in masini, dar si ceilalti care au condus in ultimii trei ani au fost sub influenta bauturilor alcoolice.

Nu spun ca dezinfectantii au fost sau nu au fost diluati, spun doar ca nu avem la dispozitie informatiile necesare ca sa tragem o concluzie. Si, din acest motiv, cei care ne spun ca ani de zile s-au livrat dezinfectanti neconformi, trebuie priviti cu reticenta. Nu trebuie sa fii geniu ca sa-ti dai seama ca scandalurile care privesc Sanatatea urmaresc sa induca ideea ca acest domeniu ar trebui privatizat deoarece numai asa se vor rezolva toate problemele.

Totusi, daca ne uitam in jur nu vedem nici o alternativa viabila la sistemul public de sanatate, nu vedem nici o investitie in spitale, sali de operatii, servicii de urgenta care sa se adreseze cetatenilor obisnuiti. Tot ce s-a investit pâna acum s-a facut in unitati dedicate oamenilor cu bani sau in clinici care capuseaza sistemul public.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ