Dupa ce un nebun a aruncat cu o piatra in balta, nu mai e liniste in România: “Nu vrem moschee in tara”, urla din toti rarunchii cetatenii patriei, batându-se cu caramida crestinismului in piept, fara sa stie ca deja sunt o sumedenie de lacasuri de cult musulmane care au fost construite fara sa ceara voie de la vreo rumegatoare de sloganuri.

“De asta au murit stramosii nostri in lupta cu pagânii?”, se intreaba retoric câte un isteric cu istoria invatata dupa ureche, din povesti. Povesti care nu spun, de exemplu, ca turcii – singurii musulmani cu care am avut de-a face timp de sute de ani – au fost mult mai toleranti in relatia cu crestinii decât invers.

Imperiul Otoman a permis practicarea religiilor popoarelor stapânite din ratiuni financiare: de la unii primea tribut, de la altii primea liniste pentru ca, atâta vreme cât li se permitea practicarea religiei, popoarele se rasculau mai greu. Cât priveste moscheea preconizata a fi construita la Bucuresti, aceasta ar fi a sasea din oras. Prima a fost inaltata de Carol I la 1910 si nu s-a suparat nimeni.

PUBLICITATE

Desigur, isteria anti-moschee este una strict politica. Constitutia tarii permite practicarea libera a religiei si ridicarea de lacasuri de cult necesare; nimeni, dar absolut nimeni nu are voie sa se impotriveasca: libertatea religiei este unul din drepturile fundamentale ale omului care nu poate fi anulat in nici un fel.

Nu ma indoiesc de faptul ca cei care au initiat aceasta isterie cunosc aceste lucruri; insa se folosesc de prostia, ignoranta si intoleranta care ne caracterizeaza in ultima perioada pentru a-si atinge anumite teluri politice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Cine credeti sa sunt intoleranti noi sau musulmanii? Statul Islamic (ISIS) a decapitat in tarile in care predomina oameni nevinovati si i-au spanzurat numai pt ca sunt crestini, in Egipt, Siria, Irak. Media este plina de filmari cu acte de cruzime animalica facute de acesti .
  Acesti musulmani fanatici care in numele jihadului au ajuns sa se filmeze decapitand oameni cu cruzime sunt produsul religiei islamice.Deci intoleranta acestei religii este clara in tarile in care au majoritatea. Lumea intreaga nu-i accepta ca urmarea a actiunilor savarsite impotriva semenilor lor.

  • Ia zi repede care e cea mai mare tara islamica. Fara sa te uiti pe Google.

   In alta ordine de idei, ISIS omoara si musulmani si nu putini. Si asta pentru ca ceea ce promoveaza ISIS nu este o religie ci o interpretare extrema a religiei.

   Acum, intrebare: ce legatura are ISIS cu moscheea de la Bucuresti, dedicata credinciosilor din Romania?

LĂSAȚI UN MESAJ