Cimitirul „Sarata II” urmeaza sa fie dat in folosinta pâna la finalul acestei luni, iar regulamentul dupa care va functiona a fost aprobat in sedinta extraordinara de vineri a Consiliul Local. Noul spatiu era necesar, intrucât celelalte cimitire ajunsesera aproape la capacitate maxima.

La Registratura Primariei s-au adunat deja 2.000 de cereri de la persoane care vor sa contracteze locuri de veci, din cele 10.000 câte constituite capacitatea noului cimitir. Regula de acordare este „primul venit – primul servit”.

Taxa este de 200 lei/loc/perioada pentru 7 ani si de 300 lei/loc/perioada pentru 25 de ani. Printre altele, regulamentul stipuleaza ca locurile de veci sunt destinate exclusiv bacauanilor, indiferent de apartenenta religioasa si ca pentru a obtine un loc de veci trebuie sa se faca dovada ca solicitantul sau familia nu au detinut un alt loc de veci in alte cimitire din oras, iar unei familii i se pot atribui cel mult doua locuri de veci.

PUBLICITATE

Regulamentul interzice manifestari de genul muzica si gratare in incinta cimitirului, cu exceptia celor care fac parte din ritualurile religioase ale cultelor. Cimitirul va fi in directa administrare a Primariei Bacau, prin intermediul unei Administratii nou-infiintate si va avea tarife mai mici decât in restul cimitirelor, care sunt administrate privat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. De in cimitirul alaturat care se considera a fi plin,se percepe taxa de concesionare pe 25 de ani ,undeva la 1000 lei?Si poate reusiti sa schimbati concesionarul,din taxele platite nu se vede nimic ,nici curatenie, nici unele investitii,in alei ,iluminat,personal ce zilnic ar trebui sa amenajeze mormintele lasate de izbeliste.

LĂSAȚI UN MESAJ