Prefectul Dorian Pocovnicu a convocat marti primarii unitatilor  administrativ teritoriale Saucesti, Letea Veche, Hemeiusi, Luizi Calugara, Nicolae Balcescu, Sarata, reprezentantii CNADNR-Directia Regionala Iasi, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bacau si reprezentantii S.C.Cartotop S.A. Craiova la o întâlnire de lucru cu privire la varianta de ocolire a municipiului Bacau, întâlnire la care a participat si vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Ionel Floroiu.

Scopul a fost sa fie deblocate situatiile aparute ca urmare a procesului de expropriere, de care se ocupa societatea craioveana. „Firma care se ocupa de acest proces nu reusea sa intre in contact cu anumiti proprietari. Initial, in acte s-a gasit un numar de proprietari, in teren s-au gasit alte situatii. Vom mai organiza astfel de intâlniri. Centura este un proiect foarte important”, a explicat prefectul Dorian Pocovnicu.
Vestile sunt incurajatoare in ceea ce priveste constructia centurii. „Firma care a câstigat contractul poate lucra imediat ce face organizarea de santier. Nu exista altfel de impedimente. Vor incepe lucrarile in spatele aeroportului, pe raza comunelor Sarata si Luizi, acolo unde au spatiu de manevra. Totul depinde de ei”, a declarat vicepresedintele CJ, Ionel Floroiu.

Lucrarile la varianta ocolitoare trebuiau sa inceapa in septembrie, dar societatea Eko Insaat a solicitat in avans pe care CNADNR nu il poate achita. Realist vorbind, insa, utilajele vor intra sa lucreze probabil abia anul viitor, dupa ce se incalzeste afara. Licitatia pentru atribuirea contractului a avut loc in 2013, dar a fost contestata, iar termenul de incepere s-a tot amânat. Cei 30 de kilometri de centura se vor construi pentru suma de 393 milioane de lei, 85 la suta din bani provenind de la Comisia Europeana.PUBLICITATE