26 aprilie 2024
ActualitateÎntâlnire de lucru cu primarii UAT-urilor membre în GAL Valea Muntelui

Întâlnire de lucru cu primarii UAT-urilor membre în GAL Valea Muntelui

Președintele Consiliului Județean Bacău a participat, astăzi, împreună Vasile Budacă- consilier județean și echipa de conducere reprezentată de Vlad Mihai Ochiroș, la o întâlnire de lucru cu primarii UAT-urilor membre în GAL Valea Muntelui: gazda întâlnirii- Ioan Bujor- Dofteana, Constantin Toma- Dărmănești, Budacă Emilian- Asău, Atudorei Valeriu- Brusturoasa, Paliştan Adrian- Palanca dar și comunele Poduri, Agăș, Ghimeș- Făget.

Discuțiile au vizat Strategia de Dezvoltare Locală pentru perioada 2023-2027- exercițiu financiar în care ne dorim să implementăm noi proiecte în această zonă a județului. Fondurile sunt repartizate în funcție de numărul de locuitori și întinderea UAT-urilor. Ca atare, acordul de principiu dat pentru acceptarea Municipiului Moinești- condus de Valentin Vieru- în cadrul asociației are scopul de a crește valoarea finanțărilor atrase.

Prin GAL Valea Muntelui, cu finanțare de la Ministerul Agriculturii, au fost implementate în ultimii ani, proiecte în valoare de aproximativ 1,1 milioane euro, din care 700.000 euro investiții în sectorul public și 400.000 euro în cel privat. Printre proiectele finalizate se numără:
📌 Reconstruirea unui pod peste râul Trotuș în comuna Agăș;
📌 Lucrări pentru prevenirea și protecția împotriva inundațiilor în Asău și Dărmănești;
📌 Amenajarea unor drumuri de interes local în Brusturoasa și Dofteana;
📌 Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Poduri;
📌 Înființarea unor agropensiuni;
📌 Dotarea unui atelier auto cu echipamente și construirea unui hale pentru service auto.



În prezent, GAL Valea Muntelui are în derulare proiecte în valoare de aprox. 430.000 euro, pentru dezvoltarea serviciilor locale de bază, prin achiziționarea unor utilaje specifice activității de salubrizare și întreținere a drumurilor.

Consiliul Județean Bacău sprijină în mod consecvent activitatea GAL-urilor, ținând cont de performanțele realizate. Consider că, asocierea UAT-urilor și a mediului privat în această formă de parteneriat, se constituie în motoare de dezvoltare la nivel județean, pe axe de interes comun public-privat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri