Primaria Gârleni ar fi trebuit sa faca, luna aceasta, receptia lucrarilor la platforma de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, proiect finantat de Banca Mondiala.

Panglica nu poate fi taiata prea curând pentru ca autoritatile locale au fost obligate sa suspende lucrarile ca urmare a scandalului ce a cuprins cele doua comune invecinate, Hemeius si Gârleni.

Asa cum scriam intr-o editie anterioara, satenii din aceasta zona reclama ca au auzit de acest proiect de-abia dupa ce au inceput lucrarile si ca nimeni nu i-a intrebat daca sunt de acord sa traiasca lânga o groapa de gunoi de grajd.

PUBLICITATE

Disperati, oamenii au facut sesizari la toate institutiile abilitate, inclusiv la Ministerul Mediului, dar au deschis si actiune in instanta in care au semnalat mai multe nereguli – inceperea lucrarilor cu avize expirate (motiv pentru care primaria a fost amendata), lipsa autorizatiei de mediu, nerespectarea distantei de cel putin un kilometru pâna la locuinte astfel incât platforma de gunoi sa nu se transforme intr-un focar de infectie care sa le afecteze sanatatea.

Luna trecuta, Tribunalul Bacau a admis cererea satenilor si a dispus sistarea lucrarilor până la judecarea pe fond a procesului.

Oamenii din cele doua comune spun insa ca si acum se lucreaza la platforma si sunt hotarâti sa faca plângeri penale. Valentin Flenchea, primarul din Gârleni, nu a putut fi contactat ieri pentru a raspunde la aceste acuzatii.

In schimb, cel putin din adresa trimisa de Primaria Gârleni Inspectoratului de Stat in Constructii reiese ca s-au sistat lucrarile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ