Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat executarea deciziei date de Tribunalul Covasna in cererea de revizuire din dosarul retrocedarilor de paduri de pe Valea Muntelui.

Este vorba despre cele aproximativ 43.000 de hectare de padure din zona Comanesti revendicate de printul Gheorghe Paltin Sturdza.

Instanta din Alba Iulia a respins, saptamâna trecuta, recursul facut de printul Sturdza impotriva unei decizii date de Tribunalul Sibiu. Comisia judeteana de fond funciar si Directia Silvica Bacau au solicitat revizuirea deciziei judecatorilor de la Covasna care i-au restituit lui Gheorghe Paltin Sturdza cele 43.000 hectare de padure din judetul Bacau.

PUBLICITATE

Tribunalul Sibiu (unde a fost stramutat dosarul) a dispus suspendarea executarii deciziei date de Tribunalul Covasna, dar si suspendarea judecarii cauzei pâna la solutionarea dosarului penal deschis de Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii DNA sustin ca Paltin Sturdza ar fi primit padurea dupa ce judecatorii ar fi fost mituiti de fostul deputat Ioan Adam.

In dosarul retrocedarilor ilegale sunt cercetati, printre altii, Viorel Hrebenciuc si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, acesta din urma fiind acuzat ca ar fi cerut mita 3 milioane de euro pentru a-l ajuta pe Sturdza sa intre in posesia padurii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. O decizie corecta.Multi dintre cei improprietariti, nu au plantat un copac, in viata lor, dar au primit zeci de hectare de paduri pe care le-au vindut strainilor.

 2. ,, La noi sunt codri verzi de brad
  Si campuri de matasa,
  La noi atatia fluturi sunt,
  Si-atata jale-n casa.
  Privighetori din alte tari
  Vin doina sa ne-asculte
  La noi sunt cantece si flori
  Si lacrimi multe,multe …” Octavian Goga -,,Noi ”

  Cum ati negociat tara,oameni buni ?!

 3. Versiunea reala pentru “un om” :

  ” La noi au fost si codri verzi de brad
  Acum… doar doi mesteceni,
  Mai au un pic si astia cad,
  Ai grija cum ii legeni”

 4. Ce-i de facut cu lupii care nu mai au unde urla vorba lui Octavian Paler ,,Daca ar sti lupii ca in realitate plansul meu e un urlet ,m-ar sfasia “…totusi cineva mai vegheaza fie numai si pentru cei doi mesteceni …Dumnezeu sa-i aiba in paza !

LĂSAȚI UN MESAJ