In aceste zile, in toate spitalele din judetul Bacau sunt controlate de catre inspectori de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Prahova. Astfel de verificari sunt efectuate la toate spitalele publice din tara, la cererea ministrului Sanatatii, doar ca este vorba de controale incrucisate, perioada de desfasurare fiind 10 – 25 martie.

„Inspectorii sanitari care efectueaza controale in judetul Bacau sunt inspectori ai DSP Prahova, iar inspectorii DSP Bacau au fost repartizati in judetele Botosani, Arges si Tulcea. Toate spitalele din judetul Bacau vor fi controlate de catre inspectorii DSP Prahova si ne referim la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau, Spitalul de Urgenta Moinesti si Spitalele Onesti, Comanesti si Buhusi”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

Aceste controale vizeaza in mod special igiena din spitale, dar si masurile care se iau la nivel de unitate pentru reducerea numarului de infectii nosocomiale. Inspectorii vor verifica si stocurile de medicamente, dar si planificarile medicilor.

PUBLICITATE

„Ma astept ca aceste controale sa fie tratate cu maxima responsabilitate, profesionalism si perseverenta astfel încât, la sfârsitul perioadei de control managerii sa aplice în mod corect prevederile normelor sanitare si sa înteleaga ca respectarea acestora reprezinta o conditie esentiala pentru pacientii tratati în unitatile sanitare”.
Patriciu Achimas Cadariu – ministrul Sanatatii

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ