– din aceasta cauza, alcoolemiile soferilor, care sunt prinsi bauti la volan ori sunt implicati in accidente, sunt in asteptare – se colaboreaza, in schimb, pentru cazurile grave care trebuie rezolvate urgent

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau a acumulat din nou datorii catre Serviciul de Medicina Legala (SML) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau.

Saptamâna trecuta, suma se ridica la peste 400.000 de lei, bani ce reprezinta efectuarea analizelor pentru stabilirea alcoolemiei soferilor implicati in accidente sau prinsi bauti la volan, necropsii in cazul mortilor suspecte, expertize si alte servicii prestate de catre legisti.

Pentru ca suma datorata este una destul de mare, cei de la SML nu mai elibereaza rezultatele alcoolemiilor in cazul soferilor beti decât partial, in cazurile ce trebuie urgentate.

Se colaboreaza in schimb fara piedici atunci când vine vorba de crime sau morti suspecte ce trebuie rezolvate in cel mai scurt timp.

Se asteapta rectificarea

Oficialii de la SJU sunt insa increzatori ca-si vor recupera banii in curând. „De regula, pâna la sfârsitul de an, ne recuperam datoriile si avem sperante ca si anul acesta se vor regla lucrurile”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Datorii la SML mai au si alte institutii din sistemul judiciar, insa sumele sunt mult mai mici. Politia din Bacau a mai avut restante catre Medicina Legala si in anii anteriori, iar acum se asteapta o rectificare pentru ca lucrurile sa se rezolve.

„In functie de deschiderile bugetare se va rezolva si aceasta problema. Chiar daca sunt datorii, se colaboreaza pentru solutionarea cazurilor aflate in lucru.”
chestor de politie Vasile Oprisan, inspector sef la IPJ Bacau

Toate serviciile platite de catre politie pot fi achitate de cei care sunt cercetati sau sunt parte intr-o ancheta, daca vor sa afle mai repede rezultatul unei alcoolemii sau a unei expertize. O trusa standard pentru recoltarea probelor de sânge de la soferi si examinare costa in jur de 80 de lei, iar o necropsie trece de 300 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ