Nu mai putin de 69 actuali ori fosti salariati i s-au plâns Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bacau, in luna iulie, de faptul ca angajatorul lor le-au incalcat anumite drepturi prevazute in Codul Muncii.

Daca avem in vedere ca luna trecuta a avut 23 de zile lucratoare, rezulta ca, in medie, zilnic la ITM Bacau s-au inregistrat 3 sesizari, ceea ce este destul de mult. Cum era de asteptat, cei mai multi dintre semnatarii petitiilor, respectiv 58, au reclamat ca angajatorul nu le-a achitat toate drepturile banesti, cuvenite conform contractului individual de munca.

Mai exact, ei s-au plâns ca nu le-au fost platite salariile pentru munca prestata, banii pe concediile medicale sau de odihna ori sporurile cu caracter permanent, prevazute in contract.

PUBLICITATE

Alti aproximativ 10 semnatari l-au incriminat pe angajator ca i-a concediat fara a le acorda perioada legala de preaviz, ca le-a desfacut abuziv contractul de munca sau ca nu le-a incheiat in forma scrisa acest document.

Nu au lipsit nici sesizarile care au avut ca obiect refuzul angajatorului de a elibera diverse adeverinte privind activitatea desfasurata in unitatea lui de catre reclamantii in cauza. Pe parcursul lunii, ITM Bacau a reusit sa rezolve 62 plângeri, dar, din pacate, numai in aproximativ jumatate din cazuri solutia a fost favorabila petentilor.

In celelalte sesizari, inspectorii de munca nu au gasit la angajator documentele care sa probeze cele sustinute de catre reclamanti. Acestia mai au, totusi, posibilitatea de a se adresa instantei pentru a-si câstiga drepturile revendicate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ