Ministerul Educatiei a revenit cu un ordin prin care anunta ca perioada de inscriere pentru functia de inspector scolar pentru invatamântul prescolar si pentru cel de inspector pentru invatamântul primar s-a prelungit pâna vineri, 15 mai, ora 13.30.

Noutatea cea mai mare este insa in ceea ce priveste conditiile de validare a dosarului de candidatura.

„Pot participa absolventi cu diploma de licenta cel putin al ciclului I de studii superioare, care este incadrat sau a fost incadrat pe un post de educatoare, invatator, institutor, profesor pentru invatamânt prescolar sau pentru invatamânt primar”, se arata in acest ordin.

PUBLICITATE

Cu alte cuvinte, pot candida si dascalii care nu sunt absolventi de studii superioare.

In prezent, singurul dosar validat pentru functia de inspector scolar pe invatamântul prescolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau este al prof. Mariana Stefan, de la Scoala „Mihail Sadoveanu” Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Au fost decenii in care educatoarele si invatatorii au putut sa-si demonstreze caiitatile in activitatile la catedra dar si ca inspectori scolari. Cred ca in timpul lui Marga,li s-a cerut sa-si continue studiile.Au facut acest lucru inscriindu-se la facultati particulare.Ce au invatat,cat au platit,doar absolventii stiu cu adevarat.Unora li s-a nazarit ca pot concura profesorii,ca sunt foarte indreptatiti in privinta promovarilor…Prezentand o diploma obtinuta foarte usor,nu inseamna ca pot fi exclusi de la concurs,cei care au format,cu daruire si succes, numeroase generatii.Cine si-a cumparat diploma si a devenit peste noapte mare specialist sa concureze,alaturi de ceilalti ,si sa demonstreze ca sunt mai buni !Studiile superioare ,de mult,nu mai reprezinta o garantie a valorii! Invatamantul particular produce mediocritati pe banda!!Obraznici plini de pretentii!!(Asa sunt cei care cred banul deschizator de drumuri.}

  2. Studiile superioare reprezinta o garantie a omului care le-a facut DOAR atunci cand aceste studii au fost efectuate la o facultate de prestigiu. Iar ca sa ai idee care este si care nu este de prestigiu, du-te frumos in SUA si cere echivalarea studiilor. Daca ai facut Spiru Haret sau ORICE facultate particulara din Romania, te scuipa aia intre ochi si te pun sa speli podelele pentru ca esti nescolarizat din punctul lor de vedere Daca ai la mana o patalama de la o facultate de stat care este recunoscuta in SUA (SUNT NUMAI TREI, DEH !) atunci te poti apuca frumos de treaba, ai diploma buna in America, poti munci la firme serioase, pe o caruta de bani. Ghici care sunt alea trei facultati recunoscute pentru echivalare la nivel de Master of Science in SUA – ca de altfel in toata lumea occidentala… si nu, nu e vorba numai de Medicina (Bucuresti, ca Iasul nu intra pe lista…)

  3. Mda.. cel mai bun sa castige.. lasati studiile deoparte ..orgolii desantate si prostesti!! ia vedeti ce destepti ies de pe bancile Universitatii Bacau…. Ia sa vedem daca le convine celor vechi cu studii de pe la Iasi sau Bucuresti sa concureze cu cei de la Bacau..ha ha ha!!!!!!!!!!!

    • “Smecherii” cu bani si pile vor reusi,indiferent de gradul de pregatire sau imaginea institutiei de invatamant pe care au absolyit-o.Importanta este participarea la concurs si autoapreciere corecta a pregatirii.Colegiul pedagogic a dat comunitatii specialisti buni.

  4. Pana sa ajunga sa fie recunoscuti si bine platiti in SUA si alte state,absolventi ai universitatilor din Bucuresti,Iasi,Cluj…au fost instruiti pe baza contribuitorilor romani.Daca statele interesate de specialistii nostri ar fi obligate sa restituie sumele investite de romani in formarea acestor specialisti,pretentiile lor ar fi justificate.Cat priveste specialistii pregatiti in unele universitati straine,e greu sa ne pronuntam,mai ales daca il avem in vedere pe unul care,surpriza,a ajuns la noi, ministru al invatamantului.Parca Funeriu il chema.Inteligenta romaneasca deserveste alte tari iar mediocritatile conduc Romania.Dam gratis specialisti stainilor in loc sa le asiguram aici ,in Romania,locuri de munca.Si,in fond,ce ne pasa de parerea strainilor? Dupa cat de slabi si de obedienti sunt guvernantii,este de asteptat sa se faca “glume “pe seama noastra!Pas cu pas vom progresa,depinde de ritm!!!

  5. „Pot participa absolventi cu diploma de licenta cel putin al ciclului I de studii superioare” Ce nu ati priceput, stimati absolventi ai facultatilor “de stat” ????

    • Cred ca ” DE STAT ” li se potriveste celor care au obtinut diploma de licenta -cel putin pt. ciclul I- de studii superioare. Imi amintesc doua exemplare ( educatoare) care,dupa terminarea studiilor superioare (de stat -cu plata),si-au pus pilele in miscare pentru a fi promovate in functii.Una a ajuns inspector scolar,dar ,palaria fiind prea mare, nu a rezistat prea mult,iar cealalta, Membra PDL,a ajuns director.Ultima uimea prin argumentarea cerintelor,referindu-se,fara jena,la calitatea de membru.

LĂSAȚI UN MESAJ