Dupa ce Consiliul Judetean a solicitat eliberarea cladirii din strada 9 Mai, in care functiona unul dintre sediile Politiei Locale Bacau, angajatii de aici au fost nevoiti sa-si caute loc in birourile colegilor de la celelalte doua locatii ale institutiei, respectiv de pe strada Garofitei si Bulevardul Unirii.

Ceva mai inghesuiti decât inainte, agentii nu se plâng de conditiile actuale pentru ca, spun ei, situatia nu va dura prea mult, având in vedere ca procedurile pentru inchirierea unui nou sediu, in care sa functioneze toate compartimentele la un loc, sunt in derulare.

„Activitatea noastra nu a fost afectata in aceasta perioada, poate doar cât s-au facut conexiunile la retea si s-a pus in functiune numarul 986, dar activitatea din teren s-a desfasurat normal. Noi speram ca in cel mult doua luni sa ne mutam intr-un sediu nou, unde vom fi cu totii”, a declarat Relu Mardare, directorul executiv al Politiei Locale Bacau. Odata cu mutarea personalului din sediul 9 Mai, problemele nu s-au sfârsit.

Schimbul de tura al politistilor angrenati in misiuni de patrulare prin oras se va face pâna la 25 februarie tot in vechiul sediu de pe strada 9 Mai, dar apoi nu se stie spre ce locatie se vor indrepta acestia când vor iesi din serviciu, iar ei sunt cei mai multi. Nu exista un loc comun nici pentru autoturismele institutiei. O parte dintre ele sunt parcate pe strada Constantei, la fostele depozite ale Armatei, aflate in proprietatea Primariei Bacau, iar cele de la Biroul de Disciplina in Constructii vor ramâne peste noapte in curtea Colegiului Economic, in urma unei intelegeri intre cele doua institutii. Politia Locala Bacau are 149 de angajati, din care in jur de 110 fac munca de teren.

Vineri, 12 februarie, la Bursa de Marfuri a avut loc deschiderea ofertelor in cadrul procedurii de selectie a noului sediu pentru Politia Locala. Patru ofertanti s-au inscris in cursa, urmând ca in perioada urmatoare sa se faca vizitele in teren pentru a confirma criteriile tehnice. „Ma bucur ca s-au inscris atâtia ofertanti pentru ca am de unde sa aleg. Toate sunt in zona centrala”, a mai spus Mardare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Cat chin pemtru o”institutie” inutila si incompetenta.Am mai scris,intariti politia si jandarmeria cu oameni competenti si onesti si desfiintati aceasta gasca care se bucura de apreciera borfasilor si interlopilor .

 2. operativi? ieri am trecut prin centru, la trecerea de pietoni de unde incepe parcul trandafirilor venind dinspre centru, cele 2 benzi pe sens fac o mica sicana. Evident, un mercedes copt, parcat aiurea bloca accesul pe banda 1, aglomeratie, claoane…evident…musca putin si din trecere… iar peste drum, masina politiei, cu un buhait care tragea plictisit din tigara si admira catedrala, nu a luat nici o masura, desi totul se petrecea sub ochii lor.
  ar fi trebuit sa ma dau jos si sa ii zbor chipiul de pe capul ala plin cu tarate, dar sunt convins ca atunci ar fi devenit operativ si as fi petrecut noaptea in arest…ca deh…am subminat autoritatea organului…
  vai de voi, sunteti o rusine!!!

 3. 110 oameni care fac munca de teren? hahahaha
  ce gluma buna. Se vad care sunt rezultatele lor muncii lor. Mizerie peste tot, cautatori prin gunoaie, santuri, noroi, vandalism …
  o gasca de incompetenti.

LĂSAȚI UN MESAJ