Cele doua centre de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica (CRRN) a persoanelor cu nevoi speciale, din judet, au fost supuse, timp de doua saptamâni, unui riguros control din partea inspectorilor (6) Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Bacau. Atât la CRRN Gisteni-Racaciuni cât si la CRRN Darmanesti inspectorii sociali au verificat daca sunt respectate standardele specifice de ingrijire a celor asistati si au constatat câteva deficiente.

“Nu sunt indeplinite standardele privind cazarea beneficiarilor, in sensul ca in dormitoare sunt mai mult de 3 persoane si mai putin de 6 mp de fiecare dintre acestea, ne-a spus Teodor Agachi, sef serviciu Inspectie Sociala in cadrul AJPIS Bacau. Nu se respecta si una din conditiile de asigurare a igienei personale.

Toaletele si cabinele de dus sunt insuficiente. Standardele prevad ca la sase persoane trebuie sa fie câte o cabina de dus si o toaleta. La cele doua centre sunt 8-10 persoane la o cabina si o toaleta. Dar, trebuie sa spunem, ca inca nu s-a incheiat aplicarea strategiei judetene de reorganizare si restructurare a acestor centre.”

PUBLICITATE

Inspectorii sociali au mai consemnat in raportul lor ca problemele depistate sunt in curs de rezolvare. S-a inceput construirea, conform standardelor, a unor locuinte protejate si a unui centru in comuna Filipesti, proiect aproape de a fi finalizat, care vor prelua de la Racaciuni 76 asistati. Tot la Racaciuni se vor ridica, alaturi de cladirile existente, module mai mici. La CRRN Darmanesti, va fi construit un alt corp de cladire in incinta centrului, in care vor fi mutati o parte dintre beneficiari. Sa mai notam ca la Racaciuni sunt 320 locuri iar la Darmanesti exista o capacitate de cazare pentru 90 persoane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ