Holul Casei Judetene de Pensii, unde se afla si ghiseul de distribuire a biletelor de tratament, s-a dovedit a fi neincapator ieri, 27 august. Inca de dinainte de 7.00, când mai era o ora si jumatate pâna la inceperea programului cu publicul, in fata acestei institutii asteptau circa 20 persoane.

Toate sperau sa obtina un bilet din cele ramase de la cei carora li s-au repartizat, dar nu s-au prezentat sa le ridice. Multe au venit cu noaptea in cap, altele, cu o seara inainte, au stat ore in sir pe treptele cladirii pentru a fi primele inscrise pe lista intocmita tot de ele.

“Eu am ajuns la ora sapte fara douazeci si sunt pe locul 34 pe lista, ne-a spus Ana Ciobanu, din Tg. Ocna. Am venit asa de dimineata pentru ca in cinci ani nu am reusit decât o data sa iau bilet. Mai sunt pensionari care au venit de aseara. Ei au sanse mai mari.”

PUBLICITATE

Ingrijorata s-a aratat si Mariana Abalaesei, care era mai la coada listei: “Eu sunt pe locul 60. Am venit pentru tatal meu, care are 81 de ani, si pentru mine. Sunt somera, amândoi avem probleme la coloana si nu am fost niciodata intr-o statiune. Avem recomandare de la medic pentru tratament balnear la coloana, care se face la Techirghiol, Eforie Nord sau la Mangalia. Insa pentru acestea nu este decât câte un bilet. Dar stau sa vad ce gasesc.”

In schimb, Gheorghe Anghel nu se agita deloc. Resemnat, barbatul statea deoparte asteptând sa se mai rareasca rândurile multimii. “Eu vreau sa merg la Amara. Am fost si anul trecut. Sunt multe bilete la aceasta statiune, asa ca nu mi-e teama ca nu prind. Dar ma supara ca trebuie sa pierd peste 4 ore. Am lucrat mai bine de 45 de ani in petrol, am muncit si in Irak, si in Algeria, si acum ma tin la usa!”, ne-a spus, plin de naduf, pensionarul.

La rândul lor, Ana Ciobanu si Suzana Nagy considera ca “normal este ca pentru pensionarii care apartin de Casa Locala Onesti biletele sa se distribuie la aceasta, nu la Bacau”. Astfel, ar fi scutiti de costul transportului pâna la Bacau si nu ar mai fi nevoiti sa se inghesuie. Dar, pâna la urma, putini au fost cei care au plecat acasa fara bilet. Pentru ca din cele 373 bilete alocate automat, pe baza cererii inregistrate si a punctajului intrunit de solicitanti, au ramas 172.

Acestea au fost scoase ieri la vânzare libera si numai cei care au dorit cu tot dinadinsul sa mearga intr-o anumita statiune, unde a fost doar câte un bilet, nu au avut noroc. Cât despre distribuirea biletelor la Casa Locala de Pensii din Onesti pentru cei arondati acolo, Liviu Cretu, directorul CJP Bacau, ne-a declarat ca, deocamdata, sistemul informatic nu permite acest lucru si, in plus, institutia are deficit de personal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ