La nivel national, in aceasta vara, se deruleaza o noua campanie de prevenire a furturilor din locuinte, de si din autoturisme sau a tâlhariilor, sub sloganul „Infractorii te pot cunoaste mai bine decât crezi”, in parteneriat cu o societate de asigurari.

„Campania se va axa pe trei module, respectiv siguranta personala «Cum sa tii tâlharii la distanta?», furturi din locuinte – «Casa ta, locul cel mai drag. Protejeaza-l!», furturi de/din auto – «Cum sa ai grija de masina ta?». Activitatile circumscrise acestei initiative vizeaza transmiterea de recomandari cu caracter preventiv”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Se vor distribui materiale informativ-preventive, atât în mediul urban, cât si în cel rural. Pentru promovarea mesajelor campaniei, în judet, vor fi distribuite 5.000 de flyere cu recomandari preventive si 150 de afise ce vor fi expuse in locuri vizibile.

Sfaturi pentru a te feri de tâlhari

-evitati deplasarile prin zone mai putin circulate sau izolate
-când transporti sume mari de bani, este bine sa fiti însotiti de cineva
-nu umblati cu sume mari de bani in portofel, geanta
-daca agresiunea se produce într-un loc public, nu ezitati sa strigati dupa ajutor, o astfel de reactie îl poate determina pe agresor sa fuga.
În cazul în care integritatea corporala sau viata va sunt puse în pericol, este de preferat sa renuntati la bunurile pretinse de agresor, dar retineti cât mai multe semnalmente ale acestuia si anuntati imediat politia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ