Asociatia Elevilor din Bacau, entitate abia formata anul acesta, a organizat weekend-ul trecut, in Biblioteca Universitatii „Vasile Alecsandri”, o conferinta care a avut ca tema democratia scolara si universitara. Punctul culminant al evenimentului, dupa cum au spus membrii asociatiei, a fost lansarea si prezentarea InfoEdu.net, o platforma nationala dedicata elevilor si studentilor.

„Ne propunem ca prin acest site, InfoEdu.net, sa strângem cât mai multe informatii despre scolile, liceele si universitatile din tara, fie ca este vorba de pareri personale sau experiente dintr-o anumita institutie de invatamânt, fie de profesori, nereguli sau, de ce nu, alte intrebari care isi cauta raspunsuri”, a declarat Cosmin Sbintu, initiator si manager de proiect.

Programul conferintei a mai inclus prezentari si dezbateri referitoare la modalitatile in care se pot implica elevii si studentii pentru promovarea sau rezolvarea anumitor probleme sau situatii care apar la nivelul institutiilor de invatamânt preuniversitare si universitare (un workshop initiat de Cristian Ghinghes, reprezentant al societatii civile), s-au anuntat si proiectele viitoare ale Asociatiei Elevilor din Bacau (Vlad Popovici, presedinte), a fost si un workshop despre importanta implicarii studentilor in viata comunitatii (Mihai Viorel Munteanu, presedinte Liga Studenteasca Bacau).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ