19 aprilie 2024
Zona zeroEu știuInfluența cazinourilor online în economia României

Influența cazinourilor online în economia României

Oamenii, încă din cele mai vechi timpuri, au căutat să se distreze în diferite moduri. Așa au apărut tot felul de activități dedicate divertismentului, printre care muzica, teatrul, cabaretul, dar și jocurile în diferite forme. Există dovezi care atestă că membrii claselor sociale superioare din cadrul marilor civilizații își încercau norocul la zaruri, cărți sau pariuri sportive. Apoi au aparut salile de bingo, cazinourile si loteriile.

Pasionații de astfel de jocuri s-au adunat în diferite cluburi și așa au apărut cazinourile și organizațiile pentru diferite tipuri de jocuri. De la tradiționalul poker și până la cele mai complexe mașinării, toate acestea pun norocul la încercare printr-o experiență unică.

În Romania, primul pas în legalizarea și reglementarea cazinourilor s-a facut în anii 1900, odata cu inființarea Loteriei Române.



Însă marile bum în dezvoltarea acestei industrii s-a petrecut după revoluția din 1989. Au început să apară tot mai multe cazinouri și săli de jocuri. Au apărut cazinourile prin hotelurile din marile orașe si treptat industria s-a dezvolta în toată țara.

După 1994, odată cu dezvoltarea internetului și a tehnologiei, cazinourile clasice au început să se extindă și în mediul virtual. Astfel, jocurile de noroc evoluează de la cluburile exclusiviste la un public general, fără limite.

În 2009 au aparut primele reglementări în legislația românească cu privire la cazinourile online. Însă abia în 2013 a apărut Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, o institutie aflată în subordinea Ministerului Finanțelor Publice. Astfel, au apărut primele mecanisme de gestionarea, controlul și monitorizarea cazinourilor online.

ONJN autorizează și monitorizează jocurile de noroc online care au ca destinatie jucatorii romani. Principalele directii de activitate ale ONJN sunt: reglementarea jocurilor de noroc clasice și online, implementare principiilor privind jocul responsabil, protecția consumatorilor, aplicarea de măsuri ferme de stopare a activităților ilegale.

Majoritatea site-urilor cu cazinouri online înregistrate pe teritoriul României au origini străine, cu câteva excepții. Însă pentru a putea funcționa au nevoie de licența ONJN.

Astfel, jucătorii se pot bucura de experiența jocurilor și a cazinourilor, în deplină siguranță. În același timp economia României are de câștigat de pe urma acestei industrii. Odată cu legalizarea și reglementarea ei, sume importante de bani au ajuns în visteria statului român.

Un casinou online din România, în 2021, este plătitor de taxe și impozite. Are angajați ce sunt plătiți conform legislației existente în vigoare. Totodată, jucătorii plătesc taxe pe sumele câștigate. De fapt, conform noilor reglementări legislative, cazinoul oprește la sursă impozitul pe sumele câștigate. Astfel, jucătorul extrage din cont sumele nete.

Conform unor rapoarte, sumele virate la bugetul de stat din industria jocurilor de noroc online ajunge să depășească 1 miliard de lei. Conform legii, o parte din banii colectați de stat, din jocurile de noroc, merg spre Ministerul Culturii, spre Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri