Desi figura ca un simplu proiect de hotarâre pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti de zilele trecute, aprobarea rectificarii bugetului local al municipiului a stârnit o confruntare puternica in rândul consilierilor locali.

Acestia au constatat ca pentru al treilea an „se solicita aprobarea unor cheltuieli de proiectare la proiectele privind reabilitarea mai multor institutii de invatamânt din municipiu (la scolile gimnaziale Nr. 1, «Ghita Mocanu», «Sfântul Voievod Stefan cel Mare»), precum si la alte obiective”.

Ca raspuns la aceasta situatie primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, a evidentiat faptul ca „au fost licitatii facute, le am «mostenite», aceste obiective fiind prinse in lista de investitii”. Liberalul Ciprian Zarzu a intrebat „ce s-a facut pâna acum la Sala Polivalenta «Nadia Comaneci», inchisa de un an de zile si care are infiltratii iar starea de degradare este din ce in ce mai avansata?

PUBLICITATE

La Biblioteca Municipala care este stadiul proiectului pentru ca aceasta sa fie redeschisa activitatilor cu publicul? Care este stadiul analizei starii tehnice a podului peste râul Trotus?” Doar la ultima intrebare primarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc a dat un raspuns evaziv: „Expertiza podului peste Trotus este facuta de peste patru ani, a fost transmisa la factorii competenti (la CNADR, la Prefectura Bacau) dar podul este in starea in care este, la fel ca si infrastructura municipiului!”

Incrâncenarea primarului Nicolae Gnatiuc s-a mentinut pe tot parcursul desfasurarii sedintei Consiliului Local Onesti, chiar si atunci când consilierul local Constantin Lazar (PNL) a cerut ca “Primaria Onesti sa dea dovada de transparenta, sa ia exemplu de la Primaria Bacau si sa publice zilnic toate cheltuielile pe care le face!” La aceasta interpelare (la care s-a mentionat ca sa fie cunoscute si cheltuielile pe care le face SC Domeniul Public si Privat Onesti), primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc a raspuns (tot evaziv): ”nu cred ca cineva din Primaria Onesti are ceva de ascuns!”

El a mentionat ca pentru transparenta activitatii a fost creata o zona, pe site-ul Primariei Onesti in care se gaseste «istoricul» proceselor pe care Primaria municipiului le-a avut cu SC Apa Canal SA din localitate”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Lazar vorbeste de transparenta??? Dar golaniile facute cu angajatii platiti la negru, care primesc pe stat de plata minimul pe economie, restul la negru, neplata multor angajati cu lunile, ajutoarele de la UE luate de la Primaria Berzunti, aranjamentle la licitatii, prietenia cu PENALUL Constantin Apostol, care raspundea de fondurile UE la Agentia de Dezvoltare Nord-Est, condamnat penal definitiv, si cu un alt dosar in care e trimis in judecata etc etc???

LĂSAȚI UN MESAJ