Astazi, 15 octombrie, va incepe si in judetul Bacau campania de vaccinare antigripala pentru sezonul 2015-2016. Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a primit deja o parte din vaccinul solicitat.

„Institutia noastra a primit de la Ministerul Sanatatii o prima transa de 8.400 de doze de vaccin antigripal, ulterior urmând sa primim si alte transe de vaccin”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

Vaccinarea se va face prin cabinetele medicilor de familie iar din aceasta transa vor fi imunizati bacauanii cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

PUBLICITATE

Pentru acest sezon, DSP Bacau a solicitat 60.500 de doze de vaccin antigripal, necesar ce a fost stabilit de medicii de familie in urma actiunii de catagrafiere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ