Manifestarile dedicate înfiintarii Scaunului Bacau al Ordinului European al Cavalerilor Vinului se deschid, vineri, 12 iunie, cu Târgul cramelor de vinuri din România, care va avea loc timp de trei zile în Piata Tricolorului. Acolo au fost deja montate opt casute de lemn, în care tot atâtea crame de vinuri (Oprisor – Mehedinti, Bunesti – Averesti Husi, Nicoresti Tulcea, Domeniul Burcilor Bacau, Casa de Vinuri Premium Cotnari, Domeniile Urlati, Maison du Vin Bacau si Ceres Bivolari – Iasi) vor veni cu produse proprii si vor organiza, la anumite intervale de timp, degustari de vinuri.

Lânga fiecare casuta va fi parcat si câte un automobil de epoca (prin colaborarea cu filiala Bacau a Retromobil Club România), iar un grup de actori vor întruchipa tot atâtea personaje în costume de epoca.
Ziua de vineri se va încheia cu o serbare câmpeneasca la Crama Domeniile Burcilor, din comuna Traian, care va sarbatori, cu acest prilej, împlinirea a 20 de ani de la înfiintare.

Sâmbata, 13 iunie, cavalerii vinului invitati din tara si de peste hotare, din Consulatul România, legatele Moldova, Transilvania si Muntenia, din Ungaria, Serbia, Muntenegru si Austria, vor vizita asezamântul de cultura de la Tescani, iar de la ora 16,00 va avea loc Parada cavalerilor vinului, la care acestia vor fi însotiti de fanfara, de calaretii Clubului Sportiv Ecvestru Decebal si de majorete. Parada va porni din fata Primariei si se va opri la Teatrul Bacovia, unde va începe ceremonia de înfiintare a Scaunului cavaleresc Bacau si unde vor fi acreditati noi 11 membri ai organizatiei. Ziua de sâmbata se va încheia, pe masura acestor manifestari, cu Balul cavalerilor vinului, care va avea loc la Restaurantul Decebal.

PUBLICITATE

Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae – OEVE) este institutie de drept privat, înfiintata în anul 1273, în Austria, care are un Consulat si Legate în mai multe orase ale României, inclusiv în Iasi, iar de acum si în Bacau. Ordinul este prezent în 27 de tari, cu peste 5.000 de cavaleri, iar Consulatul României a fost înfiintat în anul 2011.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ