Judecatoria Bacau a constatat legalitatea rechizitoriului prin care a fost trimis în judecata fostul viceprimar al municipiului Bacau, Mihai Sustac, si a dispus inceperea judecatii.

Procesul pe fond va incepe insa de-abia dupa ce Tribunalul va judeca, pe 25 octombrie, contestatia facuta de Sustac. Ancheta in cazul acestuia s-a finalizat in mai 2016, când a fost trimis in judecata pentru conflict de interese în forma continuata. Sustac este acuzat ca, in perioada când era consilier local, ar fi avizat si votat pentru acordarea unei finantari catre o asociatie infiintata de sotia si fratele sau.

“In calitate de consilier în cadrul Consiliului Local Bacau si presedinte al Comisiei nr. 4, la data de 9 iunie 2009, a avizat proiectul de hotarâre si, ulterior, la data de 10 iunie 2009, a votat Hotarârea nr. 177/2009 pentru aprobarea listei finale a sesiunii de selectie a proiectelor care au primit finantari nerambursabile de la bugetul local al U.A.T. Bacau pentru activitati nonprofit de interes local în baza Legii nr. 350/2005, Asociatia M. Bacau – având ca membri fondatori pe sotia si fratele sau – fiind beneficiara sumei de 15.000 lei pentru un proiect fictiv intitulat «Sanatate si prietenie prin sport», din care a fost accesata în mod fraudulos suma de 10.800 lei”, se arata in rechizitoriu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. si mai e un proces in desfasurare intre locatarii a 3 blocuri si primarie , din cauza acestui individ,care a semnat niste aberatii pe cand era viceprimar. CINE VA PLATI TOATE DAUNELE IN URMA ACESTUI PROCES????? PRIMARIA din banii nostri,pentru incompetenti ca dul Sustac.Ar trebui tras la raspundere cand astfel de procese se vor finaliza in dauna primariei cu imense pierde pentru cetateni. De ce ei nu platesc pentru greselile la locul de munca?

  2. Dar cei care s-au ocupat de serviciile publice , care au hingherit populatia cu ape murdare , fara apa calda si caldura ani de-a randul si-acum stau bine mersi in vile luxoase , cu bani in conturi , nepotism , etc. ? De-asta s-a dus Bacaul in ultimile locuri pe tara la tot ce vreti …..

LĂSAȚI UN MESAJ