Astazi se da startul distractiei in cele patru zile ale Hramului Bacaului, editia 2015. Manifestarile au loc in centrul orasului. Traficul rutier va fi inchis intre statuia lui Stefan cel Mare si Decebal, precum si intre Decebal si Casa Modei.

In parcarea Hotelului Moldova vor fiinta terasele cu bere si bucate, mai ales la gratar si ceaun. In Parcul Catedralei isi va gasi locul târgul de mestesugari, unde diversi artisti veniti de prin judet sau alte zone din tara isi vor expune la vânzare creatiile, adica vesminte, artizanat, produse alimentare traditionale si o multime de alte surprize.

In apropiere, in zona de lânga fostul teatru de animatie au fost instalate tiribombele din parcul de distractii.

PUBLICITATE

Anul acesta, Primaria a incheiat doar un parteneriat cu organizatorii manifestarilor, astfel ca nu va contribui cu fonduri.

De organizarea si cheltuielile legate de onorariile artistilor, cazarea lor si toate celelalte se ocupa firma SC Fan Fan Work SRL Bacau, in colaborare cu distribuitorul local al marcii de bere Timisoreana.

Primaria va facilita alimentarea cu energie electrica, asigura serviciile de salubrizare, toalete ecologice si mentinerea linistii si ordinii publice.

Meteorologii anunta vreme relativ buna, desi cam racoroasa pentru aceasta data.

Programul, pe zile

Vineri, 26 iunie – start in prima proba a Raliului Moldovei; pe scena vor urca artistii Leya D., Maria Zaharia si invitati locali.

Sâmbata, 27 iunie – pe scena vor evolua Ion Palade, Trupa Millenium (Chisinau), Ansamblul folcloric „Plaiuri Bacauane” si, de asemenea, invitati locali.

Duminica, 28 iunie – in fata publicului vor aparea, tot pe scena din Parcul Trandafirilor, Angela Rusu, Maxim, Ansamblul „Moinesteanca” si alti diversi artisti locali.

Luni, 29 iunie, in ziua in care ii sarbatorim pe ocrotitorii Bacaului, sfintii apostoli Petru si Pavel, distractia continua, iar pe scena vor evolua Lidia Buble si Matilda Pascal Cojocarita.

Forte de ordine, printre petrecareti

Politistii locali vor actiona pentru asigurarea masurilor de mentinere a ordinii si linistii publice la sarbatoarea Bacaului, alaturi de efective de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau si Politia Municipiului Bacau. Aproape 50 de agenti de ordine publica vor putea fi vazuti in zona centrala a orasului, iar alti 12 politisti de la Siguranta Rutiera vor fi in strada, pentru fluidizarea traficului, fie in patrule proprii sau in patrule mixte, cu agenti de la Biroul Rutier. Nici comerciantii nu vor fi feriti de controale. Câtiva politisti de la Biroul de Inspectie Comerciala vor verifica daca au acte pentru marfa expusa si autorizatiile necesare. (G.P.)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ