Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat ca saptamâna aceasta incepe campania gratuita de vaccinare antigripala. Dozele de vaccin au fost deja achizitionate si vor fi folosite pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor care prezinta risc ridicat de imbolnavire.

„Anul acesta, Ministerul Sanatatii va utiliza 500.000 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrâni institutionalizati, personal medical, gravide conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii”, se arata intr-un comunicat al MS.

Directia de Sanatate Publica Bacau a solicitat 61.615 doze de vaccin antigripal, care vor fi repartizate catre medicii de familie si unitatile medicale cu paturi, prin intermediul carora se va derula campania.

In acelasi timp, medicii reamintesc ca si pastrarea regulilor minime de igiena personala, respectiv spalatul pe mâini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnavirilor. Si anul acesta vaccinul antigripal este de import, pentru ca Institutul Cantacuzino nu mai produce serul. Iarna trecuta, DSP Bacau a solicitat 98.000 de doze de vaccin, insa bacauanii nu s-au grabit sa se imunizeze si, astfel, au fost folosite mai putine doze.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ